Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 9 de juny de 2018

El valencià Joan-Elies Adell, nou director de la Institució de les Lletres Catalanes

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Des de 2009, Adell era el responsable de l'oficina del govern català a Itàlia. © JOAN-ELIES ADELL
A la foto, a l'Alguer.
El valencià Joan-Elies Adell (Vinaròs, 1968) serà el nou director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILLC) en substitució de Laura Borràs, qui actualment ocupa la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El poeta, filòleg i traductor Joan-Elies Adell era des de 2009 el representant de la Generalitat de Catalunya a l'Alger a través de l'oficina de què disposa el govern català a Itàlia. Adell serà nomenat el proper dimarts, 12 de juny, durant el Consell de Govern, tal com avança aquest divendres el diari Ara.
Nascut a Vinaròs, Joan-Elia Moner és doctor en filologia catalana i llicenciat en comunicació audiovisual en la Universitat de València. En el vessant poètic va publicar La matèria del temps (1994), amb què va guanyar el premi Gabriel Ferrater de poesia; Oceà immòbil (1995), guardonada amb el premi Benvingut Oliver de poesia de Catarroja; A curt termini (1997), amb què va rebre el premi Ciutat d'Elx de poesia; Un mateix cel (2000), Encara una olor (2003), premi Alfons el Magnànim; La degradació natural dels objectes (2004), amb què va guanyar els Jocs Florals de Barcelona; Pistes Falses (2006), 1r premi Màrius Sampere de poesia, i Si no et tinc (2013), XV Premi Parc Taulí de Sabadell i Escandall (2014).
Ha sigut antologat als volums col·lectius Bengales en la fosca (1998), Dotze poetes valencians (2000), Vint-i-un poetes del segle XXI (2001), Imparables (2004) i Medio siglo de oro. Antología de la poesía contemporánea en catalán (2014).

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial