Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 23 de juny del 2018

86 alcaldes de la Catalunya Nord reclamen l’alliberament dels presos i el retorn “dels exiliats”

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

  • Els batlles signen un manifest on es demana respecte per les “llibertats fonamentals” dels catalans
  • El text s’enviarà al president francès, Emmanuel Macron

Manifest dels batlles nord-catalans EPA.
Vuitanta-sis alcaldes de la Catalunya Nord (un 43% dels municipis) han signat un manifest que reclama l’alliberament dels presos i el retorn dels polítics “exiliats”, segons han avançat mitjans com Equinox o L’Independant . També demanen respecte per les “llibertats fonamentals” dels ciutadans de Catalunya
Els representants de diversos municipis dels Pirineus Orientals, entre els quals hi ha el Portús, Banyuls, Argelers, Prats de Molló, Font Romeu o Vilafranca del Conflent, enviaran el text al president de la República francesa, Emmanuel Macron i als presidents del Senat i l’Assemblea Nacional. A més, sol·licitaran una reunió amb Macron per explicar-li els seus arguments.
En l’escrit, insten a garantir “l’exercici de les llibertats fonamentals que caracteritzen un estat democràtic, com la llibertat d’expressió, de reunió o de manifestació”. I defensaen que cal acabar amb la “repressió” contra els representants “legítims” del poble i de l’anterior govern de la Generalitat, “empresonats o a l’exili per les seves opinions polítiques”.
Els batlles nord-catalans també demanen posar fi a les “amenaces” contra els alcaldes del sud que van donar suport a l’1-O. “Som totalment solidaris amb els nostres companys elegits”, remarquen.
Els signants lamenten “el silenci i la passivitat” dels dirigents de França i d’altres estats de la Unió Europea respecte de la situació catalana i reclamen el retorn “al diàleg” i a les “solucions polítiques”.
Segons L’Independant i Equinox Radio, l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, no ha subscrit el text.
Font: 86 alcaldes de la Catalunya Nord reclamen l’alliberament dels presos i el retorn “dels exiliats” http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1417785-86-alcaldes-de-la-catalunya-nord-reclamen-l-alliberament-dels-presos-i-el-retorn-dels-exiliats.html


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial