Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 23 de febrer del 2018

Escola Valenciana: «negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana»

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

• Escola Valenciana defensa la tasca del professorat contra les agressions de la dreta.
L’entitat cívica s’ha sumat al llistat d’adhesions (https://goo.gl/mfU5yS) en suport de l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim, el centre educatiu que el PP, Ciudadanos, Vox i altres grups d’extrema dreta han posat en el punt de mira amb acusacions “d’adoctrinament”. «Els partits de la dreta tracten de crispar i manipular la societat amb afirmacions que qüestionen la professionalitat del cos docent, tanmateix, allò que evidencien és una ignorància total de nocions científiques com la unitat de la llengua», ha manifestat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, per defensar la tasca de les comunitats educatives contra les agressions de partits polítics de dreta.
«Ara com ara, negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana, perquè tots dos casos compten amb la comunitat científica competent. Fa segles es va demostrar que els vaixells no cauen per l’hemisferi quan naveguen, de forma semblant, les màximes autoritats en matèria de llengua, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i la Real Academia Española han afirmat que el nostre valencià és una llengua romànica, el català, i es parla a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent, Andorra, la Catalunya Nord, el Carxe i l’Alguer. Això, cap polític, per molt que li pese, ho pot negar, perquè s’exposa a fer públic el seu desconeixement de la realitat», en paraules de Vicent Moreno.
Escola Valenciana ha insistit: «l’IES Violant de Casalduch ha fet allò que s’espera dels mestres: ha transmés el coneixement a l’alumnat. En aquest cas, ha mostrat amb un suport gràfic la unitat de la llengua. I bé? Utilitzar mapes en classe de llengua no està censurat, no? Un mapa lingüístic és una eina pedagògica que ajuda l’alumnat a retindre millor la informació. La finalitat del docent és ensenyar a través de nocions científiques, per la qual cosa, cal posar l’accent en la tasca lloable de tots els mestres que formen l’alumnat amb il·lusió i sentit crític».
Escola Valenciana dóna suport als arguments exposats per l’IES Violant de Casalduch. «No podem permetre aquest assetjament a un centre educatiu. És clar que es tracta d’una estratègia política per intoxicar les relacions personals a l’interior de la seua comunitat educativa. La ignorància és un material combustible capaç de generar conflictes inventats, però la manipulació conscient d’informació científica és un enaltiment de l’odi que hi pot tenir conseqüències imprevisibles. La unitat de la llengua és una realitat científica irrefutable i, sense al·ludir a les més de 40 sentències judicials que així ho confirmen, aquesta realitat s’ha de viure amb total normalitat.»

Font: Escola Valenciana: «negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana» | Escola Valenciana

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial