Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 11 de febrer del 2018

Conviden al Pirineu català els murcians reprimits per la policia

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Estany Llong, Autor: Jorge Picallo
Alba Solé 

La plataforma i iniciativa ciutadana Pirineus "con ellos" convida els murcians que hagin estat víctimes de la repressió i violència policial per les seves protestes contra el mur de l'AVE a Múrcia a passar uns dies al Pirineu català. 
Els impulsors de la plataforma han proposat als hotelers del territori, Alt Urgell i Cerdanya, que convidin als seus establiments els ciutadans de Múrcia que es van manifestar contra la construcció d'un mur que havia de permetre l'arribada de l'AVE al preu de tallar la ciutat pel mig. Els manifestants proposaven que se soterrés el tren. 
Pirineus "con ellos" ha nascut amb l'objectiu de promoure accions de solidaritat amb grups socials, entitats i persones d’arreu d’Espanya que hagin estat víctimes de repressió policial pel sol fet de defensar els drets col·lectius
 
La primera acción ha estat posar-se en contacte amb els hotelers de les dues comarques per proposar-los una campanya que consisteixi en l’oferiment gratuït d’allotjament, menús, activitats esportives, lúdiques i culturals als membres de la plataforma Pro-Soterramiento de la Vías de Murcia.
 
Després de rebre les propostes dels empresaris del sector turístic els promotors de la iniciativa traslladaran els programes de les visites a l’entitat murciana per tal que persones afectades per la violència policial puguin ocupar aquestes places. Les primeres respostes positives ja han començat a arribar a la plataforma.
 
Amb aquesta acció, la plataforma “busca donar una resposta en positiu com a poble solidari també amb Espanya, que no busca l’enfrontament ni el rancor, sinó simplement lluitar pels nostres drets com a poble”.
 
Aquesta iniciativa neix com a reacció i resposta a l’oferiment d’estades i activitats gratuïtes que una cadena hotelera de Múrcia ha fet als policies i guàrdies civils desplaçats a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre. 
RELACIONAT: 

https://www.elnacional.cat/ca/politica/disculpa-socialista-murcia-invitacio-piolins_237717_102.html
https://www.elnacional.cat/ca/politica/hotelers-murcia-estades-gratuites-policia-catalunya_202548_102.html

Font: Conviden al Pirineu català els murcians reprimits per la policia

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial