Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 10 de setembre del 2017

SINDICATS DELS PAÏSOS CATALANS I DE LA RESTA DE L'ESTAT AMB EL REFERÈNDUM

M. Antònia Font, Coordinadora del departament de Normalització lingüística de l'STEI-i, en un acte que ha tingut lloc aquesta tarda a l'Espai Jove la Fontana. M.A. Font és també una activista per la llengua i la re-unificació dels Països Catalans

El sindicalisme compromès amb el referèndum de l'1 d'octubre

Una porta oberta per a la gent treballadora de  les nostres nacions i pobles .

Catalunya viu en una cruïlla històrica on la majoria del poble català vol decidir lliurement el seu futur polític i per això s'ha mobilitzat per reclamar repetides vegades el seu dret a fer-ho pacíficament i democràticament mitjançant la convocatòria d'un referèndum.

Des de les primera consulta auto organitzada a Arenys de Munt el setembre de 2009 fins la convocatòria del Referèndum per part del Parlament de Catalunya aquest 1 d'octubre de 2017, s'ha demanat repetida i formalment al Govern de l'Estat Espanyol que permeti un referèndum vinculant a Catalunya i que emprengui les reformes legals necessàries per fer-lo possible ( des del 1977 fins l’actualitat han estat 18 vegades). Però el Govern de l'Estat espanyol, i aquells que li donen suport en aquesta qüestió,   s'han negat sempre a obrir un debat real que pugui resoldre aquest conflicte polític per la via democràtica.

Des de l'any 2012 les mobilitzacions populars han omplert els carrers amb més d'un milió i mig de persones cada 11 setembre, a la consulta del 9 de novembre  de 2014 van anar a votar 2.305.290 persones el 80'76% dels quals van optar pel Sí a que Catalunya fos un estat independent i les eleccions de 2015 van donar una majoria absoluta als diputats dels partits independentistes.

En aquest sentit, les organitzacions sindicals que signem aquesta declaració volem deixar clar que:

    1. El dret a vot és un dret fonamental per qualsevol societat que vulgui resoldre democràticament qualsevol conflicte de forma justa i participada.
    2. El conflicte polític  obert entre Catalunya i l'Estat Espanyol només pot resoldre's a través d'un referèndum on el poble català pugui decidir lliurement el seu futur polític.
    3. Són les continues negatives de l'Estat Espanyol a iniciar un procés que finalitzi amb un referèndum pactat a Catalunya les que han portat al Parlament de Catalunya a convocar de forma unilateral un referèndum d'autodeterminació per aquest 1 d'octubre de 2017.
    4. Les organitzacions sotasignats donem suport ferm a la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre i a defensar el seu resultat.
    5. En cap cas pot ser la via de la prohibició, la repressió o la judicialització la resposta que doni el Govern de l'Estat Espanyol a la convocatòria d'aquest referèndum. 

Ens comprometem, doncs, a mobilitzar-nos i a ser part activa en la defensa del referèndum i garantir que aquest 1 d'octubre el poble català pugui anar a votar lliure i democràticament.

És la democràcia i el dret a l'autodeterminació dels pobles el que està en joc aquest 1 d'octubre per això volem fer una passa endavant des de la solidaritat i l'aliança de classe, comprometent-nos i essent part activa del procés Català.

En primer lloc perquè estem convençuts que serà la mobilització i l'activació popular la que farà possible que aquest 1 d'octubre els catalans i les catalanes puguin votar el que creguin i en segon lloc, perquè entenem que el camí que ha obert Catalunya és una oportunitat per a la classe treballadora de la resta de les nacions i pobles de l'Estat Espanyol per aconseguir unes condicions de vida millors i una societat molt més democràtica i justa.







http://www.intersindical.es/images/logo_cintersindical.gif
Resultado de imaxes para csi asturies
Imaxe relacionada





Resultado de imaxes para cut aragon
Resultado de imaxes para ciga logo
Resultado de imaxes para ela sindikatua
Resultado de imaxes para esk sindikatua





Resultado de imaxes para intersindical canaria
Resultado de imaxes para lab sindikatua logo
Resultado de imaxes para sat andaluz



Pots seguir Boladevidre