Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 1 de setembre del 2017

VOLEM VOLAR A L'ALGUER PEL FUTUR DE LA LLENGUA



El 2016 es van suprimir els vols regulars i directes entre Catalunya i l’Alguer, que existien des del 2004.Aquesta supressió representa un fre important per a les tasques de recuperació i foment de la llengua catalana a l’Alguer. Les llengües necessiten ésser útils per a sobreviure. I per a ésser útils, cal que tant els parlants com els territoris on es parlen aquestes llengües estiguin connectats i les puguin fer servir per a comunicar-se. Aquesta supressió, és clar, també ha provocat un debilitament en la relació econòmica, social i cultural entre els dos territoris.

Què han representat aquests dotze anys de connexions aèries Catalunya – l’Alguer?
Els dotze anys de vols han creat un fort acostament entre els dos territoris:
  • Revitalització de l’alguerès, amb mesures com l’obertura del primer ple municipal en català ( vídeo ) i les primeres circulars de l’Ajuntament de l’Alguer en la llengua pròpia.
  • Més de 100.000 passatgers anuals i la connexió de la gent de l’Alguer amb la resta de territoris de parla catalana.
  • Nous intercanvis econòmics, culturals i socials entre els dos territoris. Com per exemple, l’establiment d’una delegació del govern de la Generalitat de Catalunya a la ciutat sarda.
Per a aconseguir restablir els vols entre Catalunya i l’Alguer, reclamem la intervenció dels governs català i sard.
Enviarem una carta al president de la Generalitat de Catalunya i al cap de govern de la Regió Autònoma de Sardenya per demanar-los que trobin les solucions necessàries a fi de recuperar els vols directes entre els dos territoris. A través del web www.volemvolar.cat, enviem milers de cartes als presidents dels governs català i sard reclamant que prenguin les mesures necessàries per a recuperar els vols regulars entre els dos territoris!

Des de quin aeroport voldries que es restablís aquest vol?

EverybodyFly, una iniciativa creada per persones vinculades al sector aeri i plataformes que donen suport a un millor desenvolupament dels aeroports regionals, i la Plataforma per la Llengua han arribat a un acord de difusió dels seus projectes per aconseguir recuperar els vols directes entre Catalunya i l'Alguer. 

Selecciona, entre els quatre aeroports que comptem al nostre país (Barcelona, Girona, Lleida i Reus), aquell que et sigui més accessible i còmode per prendre aquest vol!