Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 5 d’octubre del 2016

La CUP planteja l’autodeterminació dels Països Catalans

També de la Franja de Ponent i de la Vall d’Aran
Anna Gabriel i Carles Puigdemont (foto: Job Vermeulen)
La CUP defensarà durant el debat de política general una proposta de resolució perquè el Parlament reconegui que “el conjunt de territoris dels Països Catalans tenen dret a l’autodeterminació”. “Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Pitiüses, la Catalunya del Nord i les comarques catalanoparlants de la Franja de Ponent tenen el dret a decidir el seu estatus polític”, diu el text de la formació antisistema.

El partit també defensa que la Vall d’Aran és una “realitat nacional diferenciada” amb dret a l’autodeterminació. Segons la CUP, Catalunya ha de mantenir “una relació prioritària amb els territoris dels Països Catalans amb els quals comparteix llengua, cultura i altres vincles forjats al llarg de la història” per tal “de guanyar la independència”.

Per altra banda, la formació anticapitalista expressa el seu suport “als moviments que defensen la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord, i en concret a la reivindicació que el nom ‘país català’ aparegui en la designació de la nova regió administrativa de la República francesa”.