Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 28 d’octubre del 2016

Una exposició visualitza més de 400 escriptores valencianes

Es pot visitar a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València fins el dia 30 d'octubre

Sota el títol, "Nosaltres les escriptores", l'edifici Octubre de València entre els dies 17 i 30 d'aquest mes acull una exposició d'escriptores valencianes al llarg de la història.

L'exposició, segons les comissaries, Manola Roig i Rosa Roig, "intenta ser un catàleg de totes les dones que, des del segle XV fins ara mateix, han escrit al País Valencià, en totes les llengües: llatí, castellà, valencià i usant tots els gèneres: poesia, assaig, biografia, relats de vida, teatre, novel·la, contes… Totes elles ho fan des del seu lloc, eixa terra pròpia que ara s’ha de convertir en nostra".

També comenten que "vol contribuir a que es conega l’obra de les escriptores valencianes. Vol refer genealogies, perquè és necessari revisar una tradició literària que les invisibilitza. Per això intenta ser una ferrament útil per a contribuir a a la paritat/equitat, també, dins del món de les arts, tot creant un espai de promoció, alhora que de reflexió, sobre una situació concreta: la de les dones escriptores al nostre territori al llarg del temps".

Les autores es mostren juntes, en forma de catàleg, lligades a un territori, contextualitzades per l’obra d’altres dones, a través de les seues obres i personatges, sense ordre cronològic i lligades a les noves tecnologies. "Nosaltres, les escriptores" pretén ajudar a introduir la visió de gènere els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques, i en els centres escolars i universitaris. Ara segons les comissàries "Sabem qui són, ara hem de saber què diuen".

Font: Una exposició visualitza més de 400 escriptores valencianes