Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 2 d’octubre del 2016

Catalunya i Balears, on resulta més car fer la compra


Agències/dB
Segons l'estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre el cost de la senalla de la compra, Catalunya i Balears són les dues comunitats on resulta més car fer la compra. La Rioja és la comunitat més barata.
L'informe, que analitza gairebé 163.000 preus en un total de 1.193 establiments de 63 ciutats i Internet, conclou que els consumidors poden estalviar-se 933 euros a l'any si trien els establiments més barats de la seva ciutat, xifra que ha crescut un 13,4% respecte a l'any anterior a causa de l'augment de les diferències de preus entre supermercats.
Madrid és la ciutat on és possible el major estalvi, amb 2.999 euros a l'any. Alcobendas-Sant Sebastià dels Reis és la segona amb 2.750 euros, seguida d'Internet, que en l'estudi es tracta com una ciutat més, amb 1.827 euros, Barcelona (1.632 euros) i Girona (1.595 euros).

En l'extrem contrari se situa Zamora, on solament és possible estalviar 276 euros a causa de la poca diversitat de l'oferta. Per darrere se situen Ciudad Real (287 euros) i Segòvia (409 euros).
Pugen els preus
Segons l'estudi de l'OCU, els preus han pujat aquest any un 0,7% de mitjana, enfront de la baixada del 0,2% de l'any passat. Malgrat el descens de l'IPC, la meitat dels productes que componen la senalla han pujat de preu i aquests increments han estat més forts que les baixades, «una circumstància negativa per a moltes famílies que encara tenen dificultats per arribar a final de mes».