Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 15 de març del 2015

Mallafrè i Larreula: 'No cal que el català sigui oficial; n’hi hauria prou amb dir que és la llengua de Catalunya'

Publicat en Reus Digital dijous 19 de febrer del 2015
http://reusdigital.cat/noticies/reus/mallafre-i-larreula-no-cal-que-el-catala-sigui-oficial-nhi-hauria-prou-amb-dir-que-es
L’escriptor, Enric Larreula, i el lingüista, traductor i membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joaquim Mallafrè, han defensat a LANOVA Opinió d’aquest dijous que més que deixar escrit que el català sigui o no oficial en la futura Constitució catalana més determinant pel futur de la llengua és l’actitud dels catalanoparlants, especialment els del Principat, que han abaixat la guàrdia i bona part dels quals no són conscients del perill de substitució lingüística per part d’una llengua dominant com el castellà.
Per Larreula una bona solució seria que “la Constitució digui simplement que el català és la llengua de Catalunya. Que digui que és oficial no salvarà el català. I, a més, si té el caràcter oficial ens trobarem que hi haurà qui defensarà que el castellà, per exemple, també ho sigui”. Mallafrè ha posat com a exemple la pardoxa del gaèlic, que malgrat tenir un estat darrere com Irlanda ha acabat minoritzat fins a tal punt que la majoria d’habitants del país ni tan sols el reconeixen.

Podeu escoltar la tertúlia sencera aquí:




  • Enric Larreula i Joaquim Mallafré