Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 27 de març del 2015

Balears perdrà més canals catalans | El Temps

FONT: Balears perdrà més canals catalans | El Temps


MIQUEL PAYERAS 26/03/2015
Si res no ho impedeix, aquest pròxim 31 de març les Illes deixaran de rebre els canals de Televisió de Catalunya 3/24 i Super 3/33

P
er suposat els motius són "estrictament tècnics", diu el Govern de les Illes, del PP. Argumenta que la normativa estatal que entrarà en vigor a les 0 hores de l'1 d'abril, que imposa la cessió d'un múltiplex a cada comunitat autonòmica -degut al que se'n diu la implantació de la tecnologia 4G-, no es pot botar de cap manera. Per tant, un dels múltiplex dels que gaudeix la Comunitat balear haurà de ser necessàriament sacrificat. Això significa, clar i llampant, que dos canals catalans, el 3/34 i el Super 3/33, deixaran de se rebuts a les Illes a partir de la data esmentada.

Des de la coalició econacionalista Més no s'acaben de creure que el sacrifici obeeixi exclusivament a "raons tècniques" i asseguren que existeix "intencionalitat política". Però el representant del PP a la comissió parlamentària d'Afers Institucionals, Alejandro Sanz, fent de portaveu fàctic de la Direcció General d'Innovació del Govern, assegurà fa uns dies que "no hi ha cap tipus de raó que no sigui la tècnica". Segons asseverà, l'executiu "ha fet el possible perquè no es perdés la recepció de TV3", inclús a costa "de la qualitat d'IB3" -ja que comparteixen múltiplex- però que "no pot ser seguir fent el mateix" amb els altres dos canals perquè "al cap i a la fi IB3 és la nostra televisió, la que veu cada dia més i més gent i, en canvi, en el que portem d'any 2015, el canal 3/24 té una quota d'audiència diària mitjana a Balears del 0,1% i el 3/33 del 0,2%, respectivament", venent a dir amb això que el sacrifici no és tant important. 

En els pròxims dies és previst que es reuneixi novament la mesa tècnica que estudia els canvis que s'han de fer i a la qual l'oposició podria plantejar alternatives. Si no és així, o bé si les planteja però el Govern no les accepta, a la mitjanit del 31 de març les Illes Balears perdran la recepció dels dos canals televisius catalans esmentats.