Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 29 de maig del 2014

L'ESPERIT D'ENLLAÇATS PER LA LLENGUA DESEMBOCA EN LA CONVOCATÒRIA DEL 14 DE JUNY EN DEFENSA DE L'ESCOLA EN CATALÀ

Representants dels tres Sindicats signants del Comunicat en la manifestàció històrica de l'11 de sembre de 2012 a Barcelona, uns mesos abans de donar forma a ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

COMUNICAT  DELS TRES SINDICATS MAJORITARIS A L’ENSENYAMENT PÚBLIC  ALS PAÏSOS CATALANS  EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA.

Ja fa tres anys que els sindicats sotasignats  -STEI Intersindical de les Illes Balears, STEPV Intersindical Valenciana i USTEC-STEs-IAC del Principat de Catalunya-, vàrem signar un protocol de relacions sindicals i un manifest on reafirmàvem el nostre compromís solidari en defensa de la llengua  especialment en l’àmbit educatiu i en contra dels atacs provinents del govern de l’Estat, de l’estament judicial espanyol i dels governs autonòmics en el cas del País Valencià i, darrerament, de Les Illes, tendents a aniquilar l’ús social de la nostra llengua comuna.
Des de llavors hem impulsat campanyes i coordinacions en favor de la llengua catalana  com “Enllaçats per la llengua” i plataformes com Somescola.cat. Hem estat, som i serem presents i sovint hem encapçalat, com els sindicats més representatius de les escoles catalanes, valencianes i illenques,  les mobilitzacions en defensa dels drets socials dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, del dret universal a l’educació i de la identitat comuna dels nostres territoris un dels trets fonamentals de la qual és la llengua.
Durant aquest temps hem acudit de manera solidària a combatre les agressions contra la nostra escola i la nostra llengua allà on es produïssin, en tot el territori: Ens  hem oposat als intents de desestabilitzar l’escola a Catalunya amb la judicialització i la intromissió dels alts tribunals espanyols en les polítiques educatives, hem estat presents a les mobilitzacions del País Valencià, en favor d’una escola valenciana, contra el decret de plurilingüisme i la desaparició de les línies en valencià,  i hem impulsat  la  vaga indefinida de les Illes contra el TIL, la política educativa i la catalanofòbia  del govern Bauzá i avui volem expressar la nostra solidaritat amb la vaga de fam del company Jaume Sastre de Mallorca.
Des d’aquesta perspectiva unitària, que al nostre parer és l’única vàlida per defensar el que ens uneix, volem avui fer explícita més que mai la nostra voluntat de treballar,  en representació dels docents del nostre país, en les plataformes unitàries presents als tres territoris en defensa de la llengua i del sistema d’immersió lingüística als centres educatius com a garantia d’acollida, de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats. Un sistema avui greument amenaçat tant des de les instàncies judicials que determinen quina ha de ser la llengua als centres educatius i com s’ha d’ensenyar, com per les mesures legislatives  que imposen els governs reaccionaris del País Valencià i de Les Illes, en contra de la voluntat majoritària de la població, i que pretenen minoritzar i arraconar l’ús social i educatiu de la nostra llengua.
Per això avui, davant l’atac frontal que suposa la LOMCE a la nostra llengua i al nostre sistema educatiu,  volem un cop més deixar ben clara la nostra voluntat de no cedir davant aquests intents i encoratjar  a tota la comunitat educativa dels nostres països a la insubmissió i al no compliment d’aquestes lleis i sentències injustes i clarament contràries al nostre model educatiu i lingüístic.
Nosaltres, com a representants que som dels treballadors i treballadores creiem fermament en el treball unitari en plataformes que apleguin docents, famílies, entitats  i tota la població en general en defensa de la llengua catalana en tots els nostres territoris, com és el cas de la plataforma Somescola.cat al Principat de Catalunya i seguirem treballant en aquesta línia.
Per això volem convocar tothom a sortir al carrer el dissabte 14 de juny, a la gran cercavila convocada per Somescola.cat a Barcelona, com a resposta a les agressions a l’escola i al nostre sistema lingüístic, per una escola lliure, democràtica, catalana i  al servei dels nostres països enllaçats per la llengua. Hi  hem de ser totes i tots. Decidim escola catalana!
Principat de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, 28 de maig de 2014
STEI Intersindical, STEPV Intersindical Valenciana, USTEC-STEs-IAC Catalunya.