Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 25 de febrer del 2015

BALEARS: La lluita i la defensa per una educació de qualitat, inclusiva i en català continua!!


Els docents avisen. La Vaga indefinida segueix en vigor i la lluita continua
L'STEI Intersindical va demanar a la UIB, el juny de 2013, l'informe prescriptiu que li havia d'haver demanat el govern, i, en fer la impugnació del decret TIL, l'STEI el va lliurar al jutge com a part de l'argumentari del recurs contra el TIL. En aquella ocasió el govern, al preàmbul del decret, deia que la normalització estava assolida i que no calia incrementar progressivament la presència del català a l'escola, cosa que la llei marca i per això el decret no hi pot anar en contra.



La UIB al seu informe va dir clarament - i avui ho tornaria a dir - que la normalització lingüística a les illes Balears no està assolida en cap dels seus àmbits. A més, l'STEI argumentà amb dades que l'escola és un pilar fonamental perquè tots els infants i joves aprenguin les dues llengües oficials i per garantir el seu coneixement en acabar la secundària obligatòria.

Sembla que el govern té intenció d'atiar el foc de la mobilització educativa. Una mobilització que no s'ha aturat i que torna a tenir motius per sortir al carrer. Falta de plantilles als centres, currículums no consensuats i precipitats, absència de programes de suport als alumnes amb necessitats educatives ... TIL altra vegada.

La lluita i la defensa per una educació de qualitat, inclusiva i en català continua!!

STEI Intersindical respondrà amb claredat i amb arguments legals, el recurs de cassació que ha interposat el govern davant el Tribunal Suprem, en contra de la sentència de nul.litat del decret TIL que va resoldre el Tribunal superior de Justicia de les illes Balears.


RELACIONAT:

748 docents cobraren de la caixa de resistència de l'STEI i Enllaçats per la Llengua