Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 29 de febrer de 2016

Els nous botxins de la llengua catalana - Josep Maria Loste - Blogs de l'indirecte!cat

Font: Els nous botxins de la llengua catalana - Josep Maria Loste - Blogs de l'indirecte!cat


Josep Maria Loste


La  creuada  político/judicial  contra la nostra estimada llengua catalana és un fet  que en els  darrers  temps s’ha incrementat amb molta mala llet  jacobina. Ara  ja no és, només, el Tribunal Constitucional qui  assetja, dia  rere dia la nostra llengua, i   qui vol  anihilar-la  completament, sinó  que també  s’hi ha afegit a la causa  el TSJC  i el sindicat espanyolista CSIF.  La llengua  catalana  cada dia  es troba més  afeblida, amenaçada  i  ferida de mort , per  culpa d’una ideologia centralista, dogmàtica i  obsessiva  que  vol tornar  a imposar  el monolingüisme   castellà a Catalunya.

En aquests  moments, l’anomenada  desconnexió  és una necessitat  vital per a tots els catalans, no només per motius de maltracte  polític  i  espoli fiscal, sinó  també perquè  ens volen prohibir i fer desaparèixer per sempre  la nostra benvolguda  llengua catalana.  Per altra banda, el  nou acord entre el PSOE i  Ciudadanos  no  presagia res de bo per a Catalunya  i  la llengua  de Pompeu i Fabra.  En els 66 densos folis de propòsits celestials que nodreixen l'acord per a un govern reformista i de progrés, és a dir, el pacte de legislatura que han subscrit el PSOE i Ciutadanos, no hi ha cap menció explícita a Catalunya, però  si que es  fa  menció a la crítica  ferotge, ni que sigui de forma genèrica,  a l’independentisme  i  al català. De tota manera, el  que fa més por  d’aquest pacte  és el desig, no  escrit, d’ambdues forces polítiques  de  carregar-se la immersió  lingüística ( la obsessió de l’espanyolisme  més ranci i extremista)  i intentar anihilar la  llengua  catalana, per tal de  situar  el català  en uns paràmetres de  l’any 1978  (sense  drets i sense  res, com una  llengua  morta a  imatge  i semblança del  llatí).

En síntesi, que hem de  tornar a la consciència lingüística  de totes  totes. Hem de  tornar a exigir que tot es  faci en català, perquè és la llengua  pròpia  de  Catalunya .A més, ara es veu ben clar que només amb la desconnexió total de l’imperi espanyol podrem  salvar la nostra estimada  llengua catalana.