Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 17 d’octubre del 2014

Conselleria pretén conflictivitzar el valencià a l'escola

Pretenen realitzar una consulta a les famílies en febrer sobre la llengua vehicular

La realització d'aquesta consulta a les famílies no pretén atendre la demanda d'aquestes, que és innecessària perquè ja demanen en el procés d'admissió, sinó conflictivitzar el valencià a l'ensenyament.
Aquesta consulta s'emmarca en l'estratègia dissenyada des del PP per tal d'intentar marginar les llengües pròpies. Recordem que la LOMQE és la primera llei estatal que regula com s'han d'impartir les llengües pròpies, i ho fa per a blindar el castellà, no per a potenciar la resta de llengües. Al País Valencià, la Conselleria porta anys entrebancant l'autorització de línies en valencià. Hi ha casos recents en què algunes escoles han hagut de recórrer als tribunals per poder tindre línia en valencià. Aquest curs, la Conselleria no ha autoritzat moltes línies en valencià argumentant que si hi ha demanda de famílies en castellà, encara que siguen molt minoritàries, tenen prioritat sobre la demanda majoritària en valencià. Això ha passat a moltes escoles a Castelló o a Ontinyent, per posar alguns exemples.
Per tot això, la consulta a les famílies que vol impulsar la Conselleria, amb l'aparença de democràcia, és una peça més en aquesta arquitectura legislativa per a marginar el valencià a l'ensenyament.
Tots els sindicats educatius vam registrar un escrit conjunt el passat mes de febrer en el qual instaven a la Conselleria a evitar aquestes situacions conflictives. Tanmateix, i novament, la consellera Català està fent oïdes sordes a les peticions sindicals i de la comunitat educativa.
Si la Conselleria manté aquesta mesura de tensionar i conflictivitzar el valencià a l'ensenyament, STEPV proposarà a la comunitat educativa les accions pertinents perquè el conflicte el tinga ella i no l'escola en valencià.

17 d'octubre de 2014