Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 10 d’octubre del 2014

GESTIÓ DE LA VICTÒRIA A LES BALEARS. #HemGuanyat

M. Antònia Font Gelabert:


Bon dia companys i companyes. Us hem de dir dues coses importants:

1. Convé canviar el projectes lingüístics com més aviat millor. És una recomanació del nostre servei jurídic. Ajustats al Decret de Mínims, que mai no ha estat derogat. Trobareu el Decret al BOIB de dia 17-07-1997 i l'Ordre que el desenvolupa al BOIB de dia 26 de maig de 1998.

2. Aquests dies ens ha arribat al sindicat consultes del tema de la lliure elecció de llengua. Cap problema amb això. Us donam unes quantes instruccions ràpides i esperam que us siguin aclaridores.

2.1. Només poden exercir el dret a la lliure elecció de llengua els alumnes d'infantil d'entre 3 i 5 anys que es matriculin per primera vegada al sistema educatiu públic o privat concertat i que ho hagin demanat durant el procés d'escolarització del 2014. I, excepcionalment, també poden exercir el dret a la lliure elecció de llengua els alumnes de 1r i 2n de primària que mai abans hagin estat escolaritzats i es matriculin per primera vegada.

2.2. Recordau que, des de l'STEI, ja diguérem que els alumnes que ja estaven escolaritzats i no ho havien demanat durant la primera matrícula, ara no ho podien demanar. La normativa és clara. Ho duguérem als tribunals i ho guanyàrem fa poc.

2.3. Si es compleixen aquestes condicions se segueix la normativa vigent de la lliure elecció de llengua, la del setembre de 2004. Allò que, des de l'STEI, sempre hem qualificat com a nyap pedagògic. Una ordre que va contra els principis més elementals de l'atenció a la diversitat i la convivència als centres.

2.4. Recordau que la conselleria us ha d'enviar suport per fer-ho. Un mestre més. Que la llei de Normalització lingüística no permet separar alumnes per centre i que el decret  de mínims i l'ordre no permeten separar els alumnes per aula.

2.5. El nombre màxim d'hores que poden fer amb la llengua diferent de la que diu el projecte lingüístic és de 15-16 hores perquè s'ha de seguir complint el Decret de mínims.

2.6. Recordau també que hi ha més pares i mares que demanaren ensenyament en català als centres on el projecte lingüístic era més en castellà i que també s'ha de donar compliment a exercir aquest dret en aquests pares i mares.

2.7. Finalment recomanam que doneu o faceu arribar als pares i mares el full que l'STEI i l'Assemlea de Mestres i professors en català va consensuar amb els mestres de totes les illes -i que té el suport de moltes entitats que SEMPRE han treballat per la llengua, la cultura catalanes i la cohesió social- que li donen suport.
És el famós argumentari!

M. Antònia Font / STEI

RELACIONAT
"El Govern Bauzá vol eliminar el 3/24 perquè sap que els fa mal" » Polí­tica » Balears » dBalears.cat - http://dbalears.cat/actualitat/balears/ocb-govern-bauza-vol-eliminar-perque-sap-els-mal.html