Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 23 de juliol del 2014

Els inversors internacionals podrien obligar a Rajoy a cedir i acceptar la consulta

Font:
Bloomberg assenyala que no deixar votar el poble català no és bo per als mercats internacionals

El mitjà nord americà especialitzat en economia ‘Bloomberg’ dóna per bona la tesi de Junqueras i assegura que el pagament del deute espanyol pot ser la clau que obligui a l’executiu a abaixar el cap i acceptar el dret a decidir dels catalans. “Amb una majoria de catalans exigint l'oportunitat de votar pel seu futur constitucional, el govern espanyol ha de trobar una manera de fer front a les seves preocupacions o arriscar-se a una reacció política que podria sacsejar els mercats”. L’agència econòmica contrasta el fet que els escocesos podran votar el pròxim 18 de setembre amb la passivitat de Rajoy que encara no ha donat senyals de cedir i deixar votar els catalans. En aquest sentit, Bloomberg subratlla que Espanya surt d’una depressió econòmica que ha durat 6 anys i que Catalunya representa aproximadament el 20 per cent de la seva economia, el doble de la producció d'Escòcia com una proporció del Regne Unit.
Deixar votar el poble català la millor opció per garantir l’estabilitat econòmica

El mitjà nord-americà ha publicat avui l’article “Catalan Separatists Say Debt Investors Can Help Campaign” on dóna per vàlida la tesi que el deute espanyol podria ser la clau per avançar en la celebració de la consulta el 9N. Així Bloomberg secunda les declaracions d’ Oriol Junqueras que ha dit que “El govern espanyol li deu 1 trilió d’euros i algú ha de pagar aquest deute” "No és una bona idea deixar el poble català que voten i que no és bo per als mercats internacionals.” 

L’agència econòmica també ha destacat la falta de passos i de diàleg per part del President Espanyol, Mariano Rajoy, i ha posat en valor el mandat democràtic i del clam popular a favor del dret a decidir. També ha deixat clar que el govern català estaria d’acord en negociar els termes de la consulta, com es va fer amb el referèndum escocès, si l’Executiu espanyol acceptés el dret a decidir del poble català.

NOTÍCIES RELACIONADES