Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 24 de novembre del 2013

ENSENYAMENT EN VALENCIÀ

STEPV i Escola Valenciana analitzen la situació del valencià a l'ensenyament i a la societat valenciana

Les dues entitats es comprometen a mantindre la col·laboració en la lluita pels drets lingüistics de la societat valenciana
STEPV i Escola Valenciana s’han reunit per analitzar la situació de l’ensenyament en valencià i reafirmar la col·laboració de les dues entitats en la defensa de l'ensenyament en valencià.

En eixe sentit s'ha valorat positivament l'ordre de catalogació lingüística dels llocs de treball en ensenyament públic obligatori, malgrat el retard de 14 anys, i les dues entitats s'han compromés a fer el seguiment de la seua aplicació en secundària per permetre que l'alumnat puga continuar els seus estudis en valencià en aquesta etapa educativa.

De la mateixa manera s'ha valorat positivament el treball desplegat conjuntament en la Comissió de suport a les Illes Balears al País Valencià, arran la vaga indefinida per les retallades i l'aplicació d'un projecte plurilingüe (TIL) que margina el català a l'ensenyament a les Illes.

També s'ha destacat en la reunió el treball desplegat en defensa d'un model plurilingüe al País Valencià que potencie el valencià com a llengua pròpia i han criticat el model aplicat per Conselleria perquè elimina els programes d'immersió lingüística i entrebanca l'extensió de l'ensenyament en valencià.

Finalment les dues entitats s'han reafirmat en la necessitat de continuar treballant conjuntament en la defensa i la potenciació del valencià a l'ensenyament, però també en la resta dels àmbits socials. Per això estan treballant en la creació d'una plataforma en defensa dels drets lingüistics i contra les agressions que estan patint persones valencianoparlants darrerament, desgraciadament, amb massa freqüència.

La necessitat d'aquesta lluita pels drets lingüístics dels valencianas i, per tant, la necessitat de l'existència d'entitats com STEPV i Escola Valenciana que la mantinguen sostingudament en el temps, fa necessària la solvència econòmica d'aquestes entitats, per la qual cosa el sindicat ha col·laborat econòmicament en la petició d'Escola Valenciana, mitjançant Verkami, per a recaptar fons.
21 de novembre de 2013