Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 29 de novembre del 2013

El tancament de RTVV és un “cop d’estat als valencians i a la nostra llengua”

La FOLC (Federació d’Organitzacions Llengua Catalana) mostra la seua condemna pel tancament i per l’actitud antidemocràtica i repressiva del PPCV


Manifest de la FOLC:

Després de 24 anys, el govern del PP valencià tanca les emissions de l’únic mitja de comunicació en la nostra llengua al País Valencià. Una radio i una televisió el model del qual, ha tingut una trajectòria partidista amb una programació marcada per la intervenció política del PP. Però desmantellar i tancar RTVV és intolerable, és un autèntic cop d’estat comunicatiu a la societat valenciana i molt en concret a la nostra llengua i a la nostra cultura que ens identifica com a poble. Perdre la RTVV suposa tallar el futur del valencià i deixar orfes a les futures generacions de valencians i valencianes del seu tret d’identitat més valuós. Però això no li importa res al president Fabra que parla normalment en castellà.

Sense dubtes, la societat valenciana té el dret bàsic de comptar amb uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, plurals, lliures i en valencià. I encara que aquestes premisses no s’acomplien en la seua totalitat, el model està per explotar, està per desenvolupar. El que no pot fer la Generalitat Valenciana és trencar definitivament amb el valencià i no pot atemptar directament al basament de normalitat, (després de l’escola) de la nostra llengua i no pot passar-se per baix cama la democràcia participativa i la llibertat d’expressió.

Aquesta decisió arbitrària, partidista i colpista és la forma de celebrar el 30 aniversari de la LUEV (Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, aprovada en nov. 1983), per part del govern valencià. A partir d’ara ens quedem sense mitjans de comunicació en valencià, amb un sector audiovisual valencià desfet, sense empreses de doblatge, actors, actrius, etc. que han treballat i haurien de seguir treballant en la nostra llengua. No podrem assumir la veu del poble. Ara cal preguntar-nos perquè ha succeït tot això i demanar responsabilitats i dimissions. Estaria bé que aquest cop d’estat radio-televisiu, tinguera una resposta civil que puga proporcionar una nova oportunitat per a la RTVV. Des de la FOLC animem la societat valenciana a solidaritzar-se amb els treballadors i treballadores de RTVV i a mostrar la seua indignació pel seu definitiu tancament i el seu suport a les convocatòries de rebuig i a demanar de veritat una RTVV pública, de qualitat i en valencià.

El País Valencià no pot consentir aquest cop d’estat mediàtic, que vol deixar als valencians i valencianes que estimen la nostra llengua que ens identifica com a poble, sense alenar. La nostra solidaritat i sempre al vostre costat per defensar la dignitat del País Valencià.

Elisenda Romeu, presidenta de la FOLC

________________________________________________________________

30 de novembre: Manifestació per la dignitat

29 / 11 / 2013 | STEPV
Davant el tancament de RTVV, sindicats, partits i el Comitè d’Empresa, amb altres entitats de la societat civil, convoquen dues manifestacions demà, a València i Alacant.

Després del tancament efectiu de RTVV, forçat i en contra de la societat valenciana, produït aquest divendres, 29 de novembre, el comité d’empresa de RTVV i tots els sindicats que en formen part, els partits polítics de l’oposició, sindicats, associacions, entitats culturals i esportives, convoquem una manifestació aquest dissabte, 30 de novembre, a les 18.00 h, a la plaça de Sant Agustí de València i a les 18:30h des de l’Avingua Aguilera (davant RTVV) a Alacant, per mostrar la nostra repulsa davant d’una decisió unilateral, precipitada i hostil a la cultura, la llengua i els signes d’identitat de tots els valencians.
L’objectiu de la manifestació és exigir de manera immediata la depuració de responsabilitats al Govern valencià, la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la convocatòria d’eleccions anticipades.
La societat valenciana no es pot quedar passiva davant una pèsima gestió que ha causat l’acomiadament de vora 1.700 treballadors i treballadores. Els valencians i valencianes no ens quedarem sense una radiotelevisió pròpia, pública, de qualitat i en valencià.
València Davant el tancament de RTVV s’està convocant una manifestació per a dissabte 30 a les 18h des de Sant Agustí.
Alacant Av. Aguilera, davant de Canal 9, des de les 18:30h., fins la Casa deles Bruixes.
Acudiu!
Per la dignitat, RTVV no es tanca.
Eleccions anticipades ja!

Intersindical Valenciana qualifica de colpista a Fabra
Intersindical Valenciana qualifica de colpista a Alberto Fabra per tancar les emissions de RTVV sense respectar la voluntat del poble valencià. El tancament de RTVV vulnera el programa electoral amb el que va concòrrer el PP a les eleccions autonòmiques i s’ha fet sense consultar l’opinió de les valencianes i valencians. A més, aquest no està justificat des del punt de vista econòmic sinó des del polític com ho reconeix la sentència del TSJCV. El colpista Fabra pretén que els seus amics facen caixa a costa de la RTVV de les valencianes i valencians.
Intersindical Valenciana considera que aquest personatge, equiparable a Felip Vé, ha de presentar la seua dimissió i convocar eleccions anticipades ja que no compta amb el suport de la majoria de la societat valenciana.
El sindicat responsabilitza el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dels despropòsits de Fabra i li demana que li obligue a presentar la seua dimissió. En cas contrari Rajoy serà també resposansable del cop d’estat mediàtic que s`ha perpetrat contra les valencianes i valencians.
Finalment, Intersindical Valenciana fa una crida al conjunt de la societat valenciana a rebel·lar-se contra aquesta injustícia comesa pel PP i Fabra. Un acte que suposa una traició clara i manifest a tot el poble valencià. En eixe sentit, Fabra passarà a la història com un covard i un liquidador de RTVV.

Per la seua banda, la FOLC (Federació d’Organitzacions Llengua Catalana) ha mostrat en un comunicat la seua condemna pel tancament de l’empresa pública RTVV i per l’actitud antidemocràtica i repressiva del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. I afegeix: “El País Valencià no pot consentir aquest cop d’estat mediàtic, que vol deixar als valencians i valencianes que estimen la nostra llengua que ens identifica com a poble, sense alenar. La nostra solidaritat i sempre al vostre costat per defensar la dignitat del País Valencià”.