Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 9 de novembre del 2013

Commemoració dels 81 anys de les Normes de Castelló

Literatura, teatre i música donen el tret d'eixida a la commemoració dels 81 anys de les Normes de Castelló


Divendres 22 i dissabte 23 de novembre Castelló de la Plana bollirà d'activitat cultural per a presentar els actes de commemoració dels 81 anys de la signatura de les Normes de Castelló en el centenari de les Normes Ortogràfiques de l'IEC, organitzats per la plataforma Castelló per la Llengua.

Els actes començaran divendres 22 de novembre (19h, Sala d'actes de l'Institut Francesc Ribalta) amb la presentació del cartell i els actes commemoratius, que culminaran el 21 de desembre en una manifestació amb el lema "Per un país de tots: escola valenciana, pública i de qualitat". La presentació anirà acompanyada d'una xerrada de Vicent Pitarch, delegat a Castelló de l'IEC, sobre "L'escola valenciana, fonament de democràcia", donat que la defensa de l'escola en valencià serà un dels eixos centrals de la mobilització d'enguany.
Dissabte 23 (12h, Escola Lluís Revest) es reprenen els Vermuts Literaris, una iniciativa de Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l'IEC que, després de l'exitós cicle de la primavera de 2013, retornen a la tardor amb la presència de l'alcoiana Isabel-Clara Simó, una de les escriptores més populars de la literatura catalana del moment, que presentarà la seua última novel·la, Els invisibles (Amsterdam Llibres, 2013). L'organització us convidem al vermut i us demanem que hi vingueu amb ganes de fer preguntes i de gaudir de l'oportunitat de parlar, en un ambient distès i pròxim, amb l'autora.
Finalment, el mateix dissabte 23 (19h, Sala d'actes de l'IES Penyagolosa) la companyia La Rabera Eclèctica estrena l'espectacle teatral "Veus femenines per la llengua", un recorregut amb veu de dona per la poesia catalana i universal. L'espectacle comptarà amb la col·laboració especial d'Isabel-Clara Simó i amb una cloenda musical de la mà del xativí Feliu Ventura. Podeu comprar les entrades anticipades (6 euros; 8 euros en taquilla) a les llibreries Babel i Argot de Castelló de la Plana.
Esperem que les activitats us vinguen de gust i que puguem trobar-nos-hi, i aprofitem aquest espai per a agrair la col·laboració desinteressada i la cessió dels espais al CEIP Lluís Revest i els IES Francesc Ribalta i Penyagolosa.
Castelló per la Llengua, 6 de novembre de 2013
[Comunicat] Castelló per la Llengua rebutja rotundament el tancament de RTVV
Les entitats que conformem la plataforma volem expressar el nostre profund rebuig a la mesura anunciada pel govern del Partit Popular de tancar RTVV [+]
#FesEscola, campanya a Verkami
Participeu ací de la crida econòmica d'Escola Valenciana-FEV per a continuar treballant per la normalització de la nostra llengua. Una crida per a assegurar la dignitat que li pertoca al nostre tret d’identitat més important. Una crida per defensar el nostre dret a viure en valencià.
TROBA'NS A LES XARXES
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Blog
Blog
Correu-e
Correu-e