Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 19 d’abril del 2013

DEMANDA DE MÉS DE 3000 DOCENTS I MÉS D’UN CENTENAR DE CENTRES DE RETIRADA DEL DECRET DE TRACTAMENT INTEGRAL DE LLENGÜES

L’STEI INTERSINDICAL I L’ASSEMBLEA DE MESTRES I PROFESSORS EN CATALÀ DE LES ILLES BALEARS REGISTRA LA DEMANDA DE MÉS DE 3000 DOCENTS I MÉS D’UN CENTENAR DE CENTRES DE RETIRADA DEL DECRET DE TRACTAMENT INTEGRAL DE LLENGÜES I FA UNA PROPOSTA PER MILLORAR L’APRENENTATGE D’UNA LLENGUA ESTRANGERA.

Presentació de la recollida de signatures per demanar la retirada
del decret i la proposta per millorar l’aprenentatge de les llengües
estrangeres que hem fet, avui
L’STEI Intersindical i l’Assemblea de mestres i professors en català varen posar en marxa fa uns mesos una campanya de recollida de signatures a totes les illes per demanar al govern de José Ramon Bauzá la retirada del Decret de tractament integral de llengües.
Dia 19 d’abril feim un primer lliurament d’aquestes signatures a la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears. Pensam que el projecte de Decret va contra la progressivitat en la normalització de la Llengua catalana a l’ensenyament tal com preveu la Llei de normalització lingüística vigent. També sabem, i així ho hem expressat a tots els àmbits de negociació i consulta, que no hi ha prou professorat format i acreditat per impartir aquests ensenyaments i gestionar l’aula amb garanties d’èxit.
Estam a favor de posar les condicions perquè l’alumnat aprengui una llengua estrangera, però pensam que aquest no és un model vàlid. La nostra proposta passa pel reforç de l’àrea lingüística en anglès, ràtios baixes a les aules d’idiomes, col·laboració d’auxiliars de conversa i professors nadius, desdoblar grups, dotar els centres de laboratoris d’idiomes, fer un enfocament comunicatiu de la llengua, tenir més temps per treballar la llengua oral, fer formació permanent del professorat en llengües estrangeres, cercar la col·laboració amb les famílies, facilitar estades a l’estranger, fer intercanvis escolars,  pel·lícules en versió original i subtitulades  la televisió pública...etc.
Tenim un model lingüístic escolar que funciona i que treballa i garanteix l’aprenentatge de les dues llengües oficials i la cohesió social òptima en una terra on hi conviuen dues llengües, una que gaudeix de l’estatus de llengua pròpia del territori i de la comunitat autònoma i l’altra que és la llengua oficial a tot l’estat.
Més d’un centenar de centres i prop de 3.000 professors de totes les illes -i de l’escola pública però també quasi vint centres de l’escola privada concertada-, demanen la retirada del Decret de tractament integrat de llengües del Govern Bauzá. Les directives dels centres també demanen l’ajornament del decret i avisen de la impossibilitat d’aplicació de cara al curs 2013-2014. La UIB tampoc veu necessària l’aplicació d’aquest model lingüístic escolar. Un 87% dels pares i mares avalen el model lingüístic actual que permet, a tots els alumnes, conèixer les dues llengües oficials. El Consell Consultiu recomana també que l’aplicació s’ajorni i creu que el sistema educatiu illenc no està prou preparat per assumir amb garanties d’èxit el desenvolupament d’aquest decret. Marca la necessitat també d’un bon pla de formació fet amb temps i forma i dedicant anualment els recursos possibles i necessaris per dur a terme els objectius que es proposa aquest decret.

Per tant demanam la retirada del decret i feim un primer lliurament d’aquesta petició.

Gabriel Caldentey         M. Antònia Font                            Magdalena González
Secretari general STEI   Secretària Política Educativa STEI  Portaveu Assemblea Mestres


2 comentaris :

Anònim ha dit...

Ja ho sou bambus!!!

Boladevidre ha dit...

Mira! Ja hem trobat el que a l'autopista es pensa que són tots els altres cotxes que van contra direcció. Ha ha ha... Normalment són conductors anònims i van gats...