Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 8 de juliol del 2019

Jordi Sànchez planteja que les entitats i no els partits capitanegin la resposta a la sentència

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"Si la gent es planta durant dies als carrers, benvinguda la decisió", afirma a 'El Periódico'

El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, a l’Audiència Nacional el 16 d’octubre del 2017 / JAVIER BARBANCHO
El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, a l’Audiència Nacional el 16 d’octubre del 2017 / JAVIER BARBANCHO
ARA / ACN

"La resposta ha de venir de la ciutadania", opina el diputat de JxCat al Congrés i expresident de l'ANC Jordi Sànchez. En una entrevista a 'El Periódico' , el també líder de La Crida considera que han de ser les entitats sobiranistes les que capitanegin l'estratègia un cop el Tribunal Suprem dicti sentència contra els 12 acusats del judici al Procés. "Els partits ja s'hi afegiran, si volen", afegeix. "Caldrà respondre des del civisme i la no-violència", apunta, sense descartar del tot que la sentència pugui ser absolutòria: en el seu cas se l'acusa de rebel·lió per part de la Fiscalia, de sedició per part de l'Advocacia de l'Estat, però no de desobediència ni de malversació, perquè no ostentava cap càrrec públic la tardor del 2017.
En l'entrevista, Sànchez també parla de les diferents estratègies d'ERC i JxCat, però fuig de simplificacions quan sent que es qualifica els republicans de "moderats i pactistes". "És fals que uns siguem intransigents i uns altres dialogants; resulta que qui parla de les 155 monedes de plata és ERC, i qui presenta una esmena a la totalitat als pressupostos que precipita les eleccions també", retreu, i afegeix el veto a Miquel Iceta com a senador.
En aquest sentit, Sànchez creu que això es deu al fet que la "major caça oberta" és contra Carles Puigdemont i alerta que es vol contraposar a "un Oriol Junqueras raonable i moderat". "És tant com dir que Puigdemont és irracional, radical i no dialogant", critica. I recorda que en totes les ocasions que Puigdemont i Junqueras s'han confrontat a les eleccions ha guanyat el líder de JxCat. "La realitat és més complexa del que alguns voldrien", conclou.

Investidura de Pedro Sánchez

El debat a l'entorn de la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, continua obert dins de JxCat. Els presos polítics de la formació, entre els quals s'inclou Jordi Sànchez, advoquen per una abstenció que faciliti formar govern al líder socialista. La decisió que prenguin els òrgans interns serà "única", explica, i descarta diferents vots. Ni Jordi Turull, ni Josep Rull ni ell poden votar en haver sigut suspesos per la mesa del Congrés.
Com també ha expressat públicament la portaveu del partit a Madrid, Laura Borràs, la premissa perquè JxCat s'abstingui és que el PSOE pacti amb Podem. "Només així, i una vegada hagi descartat el PP i Cs com a socis prioritaris, JxCat estarà en condicions de decidir el seu paper a la investidura", conclou.

Maragall, "alcalde" amb una llista unitària

D'altra banda, Sànchez també s'ha referit a la situació al consistori barceloní, on els comuns van comptar amb els vots dels socialistes i Cs i van evitar una alcaldia d'ERC, i ha assegurat que sense les "resistències" d'ERC, el PDECat i la CUP, i amb unitat sobiranista, "avui Maragall seria alcalde".

"¿Algú creu que Colau hauria acceptat ser alcaldessa amb els vots de Valls i amb 10 regidors si la primera llista a Barcelona tingués 15, 16 o 17 regidors? Estic convençut que no, la seva ètica no l'hi hauria permès", acaba. També sobre les eleccions municipals, Sànchez reconeix que els resultats de JxCat "no són els esperats", encara que està convençut que no és res que no sigui "reversible" a curt i mig termini.

Font: https://www.ara.cat/judici-presos-politics-1-octubre/Jordi-Sanchez-sentencia-mobilitzacio-ciutadana_0_2265973500.html

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial