Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 13 de juliol de 2019

#Rebrotem | Fem reviure la Ribera d'Ebre

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Fem reviure la Ribera d'Ebre i les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades

I després d’un incendi forestal, què?

El passat 26 de juny de 2019 les comarques de la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià van patir un dels incendis forestal més important de les últimes dècades.
5.000 hectàrees de cultius i bosc van quedar afectades pel foc i, a causa d’això vam perdre el paratge natural, el sòl, la biodiversitat, les oliveres, vinyes i ametllers a més dels projectes i somnis d’agricultors i ramaders que depenen del camp per a la seva subsistència.

És per això que valorant la situació dramàtica en la que es troba el nostre camp, posem en marxa aquesta campanya de crowdfunding per poder revertir la situació de forma immediata, eficient i transparentCal tenir en compte que l’agricultura i la ramaderia son una de les eines més efectives per combatre els incendis cuidant del territori i no podem deixar de banda a totes aquelles persones que posen el seu esforç per treballar el camp i que ara han de començar de zero. Hi depèn el futur de la vida rural, de pagesos/es i de ramaders/es però també de tots els qui hi viuen.

Les primeres accions que es duran a terme amb la recaptació seran destinades a la reparació d’explotacions agràries amb caràcter d’urgència col·laborant estretament amb les Administracions públiques. I, posteriorment, en diferents iniciatives de reforestació i divulgació, entre d'altres.

Pots aportar la quantitat que vulguis, però et demanem que, un cop hagis fet la donació comparteixis la campanya a amics, coneguts, familiars i companys de feina per a que la recolzin!

Descripció del projecte. Característiques, fortaleses i diferencials.

Volem retornar la vida a la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià, les tres comarques afectades per l’incendi forestal iniciat a la Torre de l’Espanyol. Per això posem en marxa aquesta campanya de crowdfunding amb la que volem activar la solidaritat i crear un fons comú per a restaurar l’ecosistema rural mitjançant diferents accions partint d’aquelles més urgents (facilitar que agricultors i ramaders afectats puguin refer la seva vida, reposar canalitzacions de rec) fins a aquelles més meditades com activitats per a la reflexió i construcció del model de vida rural i reforestació que volem a les comarques afectades..

Els fons recaptats es destinaran amb criteris de prioritat i amb la màxima transparència per mitjà del web Rebrotem.cat i, per a això, ja estem treballant colze a colze amb els Ajuntaments de les zones afectades. Aquest crowdfunding complementarà altres ajuts que es puguin rebre tant de forma monetària com en espècie i busca ajudar de forma immediata.

Alguns dels objectius a curt i mig termini són:
  • Reposició de mangueres de rec i canalitzacions
  • Recuperació de terrenys agrícoles i la seva activitat de forma urgent
  • Reducció de l’impacte per a pagesos i ramaders que viuen del camp.
  • Activitats relacionades amb la reforestació de la zona afectada
  • Activitats relacionades amb divulgar models de vida rural, sostenibilitat, gestió del territori i equilibri teritorial.


La missió general de la iniciativa Rebrotem és la de coordinar diferents accions des de la ciutadania que ajudin a restaurar l’ecosistema rural perdut en l’incendi forestal.
A més, Rebrotem va molt més enllà d’una campanya de crowdfunding és un projecte de solidaritat per mitjà d’activitats culturals, de divulgació, de defensa de la vida rural i la lluita contra el desequilibri territorial. Des de la pàgina Rebrotem.cat farem públiques totes les donacions monetàries i en espècie aconseguides per revertir la situació i continuarem treballant per evitar que torni a passar quelcom semblant.


Recompenses
[Agraïment]
A partir de 10€ totes les recompenses tenen agraïment amb:
  • Nom a la secció de mecenes de la pàgina web Rebrotem.cat
  • Nom en una placa metàl·lica que situarem en els camps afectats.
[Apadrinament d’hectàrees]
Per cada 50€ aportats apadrinaràs una hectàrea de terreny afectat.
El teu nom apareixerà en un mapa online del terreny amb la quantitat d’hectàrees que hagis apadrinat i rebràs, a més, un agraïment especial i un certificat digital d’apadrinament.
[Samarreta Rebrotem]
A partir dels 25€ totes les recompenses tenen samarretes amb el disseny «Rebrotem» de Daniel Rull
[Ampolla d’oli]
A partir dels 80€ totes les recompenses reben oli especial “Rebrotem” fet amb olives de la zona.

Es faran enviaments de recompenses a donants que visquin fora del principat català (a càrrec del donant en el cas de l'oli) o en el cas de causa major. A Catalunya posarem a disposició diversos punts de recollida un cop acabi la campanya.

🔔 Totes les donacions per mitjà d’aquest crowdfunding solidari desgraven davant d’Hisenda, de forma que si donessis 100€, només et costaria 25€ ja que Hisenda te’n torna 75€.
Què haig de fer per rebre aquesta desgravació?
Res. L'Agència Tributària te'l descomptarà automàticament de la teva pròxima declaració de l'Impost de la renda de les Persones Físiques (IRPF). Important Aquesta millora fiscal no aplica fora d'Espanya, ni tampoc al País Basc ni a Navarra, que mantenen una deducció del 30 % i del 25% respectivament del total aportat.*
Quan rebré els diners de tornada?
En la teva pròxima declaració de la renda de 2020
L'Agència Tributària ja contemplarà la donació en el teu esborrany.

Motivació i a qui va dirigit el projecte

Amb la intenció de canalitzar i organitzar la gran onada de solidaritat que ha provocat l'incendi iniciat a La Torre de l'Espanyol ens mobilitzem fer arribar tota aquesta ajuda a aquells que més la puguin necessitar.
Davant la necessitart urgent de restablir activitats econòmiques a la zona per a aquells que s'hi dediquen i que ho han perdut tot i davant de la necessitat de recuperar el paisatge que ha quedat devastat, proposem aquesta campanya de crowdfunding.
Volem fer possible que tothom pugui donar el seu granet de sorra per revertir la situació. Amb una simple aportació econòmica ja sigui per mitjà de donacions sense recompensa, per mitjà del botó [Cofinança el projecte] o a canvi d’alguna recompensa podrás ajudar a les comarques de la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià a remuntar, reconstruir i #rebrotar amb més força.

Ajuda’ns a refer la vida!


TOTA LA INFORMACIÓ


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial