Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 23 de maig del 2017

Palma, València i Barcelona acullen la presentació de ‘Jornada’, nou diari en paper

foto de Diari Jornada.


Tribuna Mallorca | 22 de maig de 2017

El proper divendres 26 de maig tendrà lloc una roda de premsa a Can Alcover (Palma) que anunciarà el naixement d’un nou mitjà, en paper i en català: Diari Jornada. El nou mitjà de comunicació es descriu com a generalista i de base cooperativa. Abans, s’haurà anunciat en roda de premsa a València, el dimecres 24 de maig, i a Barcelona, el dijous 25 de maig.

«Els grans mitjans de comunicació donen l’esquena reiteradament a les classes populars i prioritzen la visió del món dels poders fàctics», han explicat els promotor en una entrevista realitzada a la Vila del Pingüí, a la ràdio Ona Mediterrània. Han continuat dient que Jornada és «una aposta que se suma a un llarg nombre de projectes comunicatius de base popular generats durant els darrers anys». «El nou mitjà de comunicació pretén mirar la realitat des d’una perspectiva crítica, transformadora i feminista, vol servir d’esperó per avançar cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació, erigir-se en altaveu de les conseqüències del sistema actual i injust en què vivim, mostrar que sí que hi ha alternatives i convertir-se en un instrument per al debat per al conjunt de l’esquerra»

A hores d’ara, el mitjà ha aconseguit engrescar a més de 150 persones sòcies que conformen una base inicial de 100.000 euros per a l’arrencada. L’acte davant mitjans, entitats i persones sòcies del proper divendres 26 a Palma servirà a la vegada per presentar Un nou color a la paleta, una petita revista coordinada i publicada pel grup promotor del nou mitjà, la qual recull reflexions de més d’una vintena de persones que posen en valor la gran diversitat que existeix de mitjans crítics, rigorosos i arrelats al territori.

L’acte tendrà lloc el divendres 26 a Can Alcover de Palma (c/ de Sant Alonso, 24), a partir de les 20.30 hores. Hi participaran l’escriptor i president de l’OCB, Jaume Mateu, la professora de secundària jubilada i ex-Directora de l’Institut Balear de la Dona, Lila Thomas, el professor de secundària i periodista, Toni Riera, i Laia Altarriba i Neus Tur, en nom de l’equip promotor del projecte.


Font:
Palma, València i Barcelona acullen la presentació de ‘Jornada’, nou diari en paper – Tribuna Mallorca

Per seguir la pàgina a facebook: https://www.facebook.com/DiariJornada/
Per seguir a Twitter: @DiariJornada
Pàgina web en construcció: https://www.diarijornada.coop/