Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 17 de febrer del 2017

El Parlament Balear serà el primer a solidaritzar-se amb els representants del poble català


MÉS per Mallorca durà al ple del proper dimarts una Proposició no de Llei per pronunciar-se en contra la judicialització del procés sobiranista català. La seva aprovació significarà la primera mostra de solidaritat d’un Parlament de l’Estat espanyol amb els representants del poble català.
Des de MÉS per Mallorca es veu amb preocupació com la doctrina del Tribunal Constitucional està posant en qüestió els principis democràtics recollits a l’article 1 de la Constitució espanyola, ja que ahir mateix una altra vegada més les decisions judicials han anat en contra de les urnes i del dret a decidir. El TC ha decidit anul·lar els acords del Parlament que instaven el Govern a celebrar un referèndum d’independència el 2017. A més, el TC ha comunicat que s’autoritza la Fiscalia a iniciar les accions penals contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i altres membres de la Mesa.
«Tenim un problema molt greu quan per part de determinats poders i instruments de l’Estat es criminalitza els representants del poble de Catalunya. Es criminalitza gent no per robar, ni matar, sinó per fer la seva feina. No pot ser que s’amenaci d’aplicar les normes per la força, anant en contra dels principis democràtics. El problema el tenim tots i totes», ha afegit el portaveu ecosobiranista David Abril.
La iniciativa parlamentària insta l’Estat espanyol a no judicialitzar més el conflicte. «Els conflictes polítics s’han de gestionar des del diàleg i des de les vies pacífiques. També instam l’Estat a obrir la via del diàleg amb Catalunya, qui estigui en contra d’això estarà en contra de la democràcia», assegura Abril, ja que segons explica la Proposició no de Llei està pensada perquè qualsevol grup que es vulgui dir demòcrata la pugui votar a favor, el dimarts que ve. «Tenim l’oportunitat la setmana que ve de ser el primer Parlament que se solidaritza amb la feina que estan fent els representants homòlegs de Catalunya, diputades i diputats com nosaltres».
Font: El Parlament serà el primer a solidaritzar-se amb els representants del poble català – Tribuna Mallorca