Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 27 de febrer del 2016

RTVV amb 600 treballadors, pressupost de 150 milions i íntegrament en valencià

FONT: RTVV amb 600 treballadors, pressupost de 150 milions i íntegrament en valencià - La Veu del País Valencià


Aquesta és la proposta de la Federació d’Empreses Audiovisuals Valencianes que va defensar Raúl Carbonell en les Corts






RedactaVeu / EP / València.
El portaveu de la Federació d'Empreses Audiovisuals Valencianes, Raúl Carbonell, ha defensat que l'emissió de la nova RTVV "siga íntegrament en valencià, incloent la producció aliena", i ha fixat en 600 treballadors i 150 milions d'euros el pressupost anual "convenient" del nou ens. Així, ha detallat que "eixiríem a 27 euros per habitant" i "seria una radiotelevisió més barata que la resta de cadenes autonòmiques".

Carbonell s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual.

En la seua intervenció, ha advocat perquè l'emissió "siga íntegrament en valencià incloent la producció aliena, que haurà de ser doblada", ja que ha lamentat que "ara tenim més d'un centenar de canals a la nostra disposició i cap emet en valencià".

A més, Carbonell considera que la nova radiotelevisió "ha de ser un referent lingüístic del valencià si volem que les noves generacions seguisquen parlant-lo". "La meua generació va créixer veient la 'Bola del Drac' en valencià i no ha tingut cap problema per a parlar-lo", ha subratllat.

D'aquesta forma, Carbonell ha assegurat que "solament si és cent per cent en valencià s'aconseguirà reactivar el sector de doblatge de la Comunitat, que ara està pràcticament mort", per la qual cosa creu que la inclusió de castellà i anglès en la programació "ha de ser un objectiu secundari".

Respecte a la plantilla del nou ens, ha assenyalat que "600 treballadors seria una xifra adequada i equiparable a la resta de cadenes", i s'ha mostrat partidari de "prioritzar la producció pròpia" i en contra de l'externalització de programes per a així "evitar la mort absoluta del sector audiovisual".

Més barata que la resta”

Quant al pressupost, Raúl Carbonell l'ha establit com a "convenient" en 150 milions d'euros anuals, dels quals segons ell "la Generalitat n'aportaria 135 mitjançant un contracte programa amb la cadena a quatre anys i la resta vindria d'ingressos de publicitat i de la venda de drets d'emissió". "Eixiríem a 27 euros per habitant, per la qual cosa seria més barata que la resta d'emissores autonòmiques", ha assegurat.
 

Comissió RTVV a les Corts.

Héctor González: “Desconnexions comarcals’

D'altra banda, en la primera de les compareixences de la jornada, el president de l'Associació Professional de Periodistes, Héctor González, ha assenyalat la importància que la nova radiotelevisió "atenga tant a l'interès informatiu com a la diversitat de la Comunitat", i per això ha plantejat "desconnexions no solament provincials, sinó comarcals, amb deu minuts de cada hora d'informatiu dedicada a aquesta informació" perquè "no es repetisca la situació de desinformació de zones com sobretot el sud d'Alacant".

Així mateix, González ha defensat l'establiment d'una xarxa de corresponsals, "no delegacions", a l'Estat espanyol i altres països amb l'objectiu de "transmetre als valencians la realitat de la informació que transcendeix els límits de la Comunitat des del prisma valencià".
 

Héctor González.

Entre altres qüestions, s'ha mostrat partidari que el director de l'ens públic i els directors d'informatius "no militen en cap partit polític", i que el consell d'informatius "no solament estiga format per periodistes, també per càmeres i altres treballadors". En la seua opinió, "els periodistes que formen la cadena han de ser polivalents i estar actualitzats tècnicament".


Venim d’una estructura franquista”

Finalment, en la quarta compareixença de la comissió, el professor de Dret Administratiu de la Universitat de València Andrés Boix ha reivindicat que la radiotelevisió pública "ve d'una estructura franquista" i que, en la seua opinió, "les televisions han de ser de la gent, no del que mana. I açò no és impossible de fer".

Sobre la plantilla, Andrés Boix ha demanat als grups parlamentaris "fer concursos raonables i permetre als professionals del sector audiovisual que demostren la seua vàlua".