Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 8 de setembre del 2014

ELS PPCC, ENVIEN UN MISSATGE CLAR A LA GENERALITAT VALENCIANA: #Vull estudiar en valencià!!

Milers de persones d'arreu dels Països Catalans participen en la piulada organitzada per Jaume Flor en favor dels valencians que volen estudiar en la nostra llengua malgrat el boicot del compte de Twitter

Milers de persones del País Valencià, el Principat, les Illes i altre territoris catalans, han participat en la piulada celebrada la vesprada del dissabte en favor del dret dels valencians a estudiar en la seua llengua. Davant dels atacs de la Generalitat a la nostra llengua, la societat civil ha respost mitjançant les xarxes socials a aquesta convocatòria que ha sigut tot un èxit, malgrat el boicot del compte de Twitter.


RedactaVeu / València

Les xarxes socials han arreplegat el sentir dels valencians a la piulada celebrada en la vesprada del dissabte en favor del dret a estudiar en valencià, malagrat el boicot del compte de Twitter de l'organitzador, Jaume Flor qui lamentava axí el blocaje: "1m. Intentaran fer-me callar a mi, però no podran callar a tot un poble amb un missatge clar . . Piuleu en favor del valencià!".

Davant el començament del curs escolar 2013-14, en què segons les estimacions d'Escola Valenciana 114.000 famílies valencianes no podran escolaritzar els xiquets en la línia en valencià per les traves que hi posa el govern del Partit Popular a la Generalitat Valenciana, Jaume Flor ha aconseguit que milers de valencians, amb l'etiqueta #vullestudiarenvalencià i la menció al president de la Generalitat @AlbertoFabra, es manifesten a favor del dret dels valencians a estudiar en la seua llengua.

La xifra de 14.000 alumnes que no podran estudiar en valencià és molt elevada i demostra la situació de caos i d'improvisació en el sistema educatiu públic valencià. Ara és el moment que es manifesten aquells que defensen la llibertat de triar llengua en l'educació i que sí que declaren quan es tracta del castellà en altres territoris, però quan es parla del valencià, no diuen res.

Cal recordar que el Consell d'Europa pensa que les autonomies amb llengües cooficials es basen en un model bilingüe que no correspon amb els compromisos subscrits per l’Estat espanyol de ratificar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Per això, proposa l'aplicació d'una immersió total a les comunitats autònomes amb més d'una llengua, com és el cas del País Valencià. Per tant, les polítiques educatives del PPCV serien contràries als compromisos que va signar el mateix Estat espanyol, ja que fomenten l'unilingüisme en favor de l'espanyol, cosa que dificulta l'aprenentatge d'altres llengües tan necessàries en un context de la Unió Europea i serveix en molts casos d'excusa per amagar els problemes de gestió i amb la justícia que té el partit governant.
 

Trobada d'Escoles de Bocairent