Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 4 de juny del 2014

BALEARS: L’STEI és desallotjat del Parlament en demanar diàleg a la Conselleria d’Educació

Les persones expusades del Parlament Balear.
Esperem que les urnes expulsin del poder al govern Bauzá en ple
L’STEI ha protagonitzat avui al Parlament un acte de protesta contra la negativa de la Conselleria d’Educació a reobrir les negociacions, aturades des de fa setmanes. La Conselleria no convoca els comitès de vaga per tractar els nombrosos assumptes pendents, per la qual cosa, el conflicte segueix encallat, encara que la consellera asseguri el contrari.

La presència de l’STEI avui al Parlament ha estat per demanar, una vegada més, diàleg. En haver acabat la intervenció de la consellera, diversos representants del sindicat han tret pancartes amb els lemes: “Bauzá, tens por del diàleg?”, “Volem diàleg i negociació” i “Els comitès de vaga som els interlocutors vàlids”, cosa que ha motivat el desallotjament forçat dels sindicalistes per part dels agents de seguretat. 

L’STEI ha reaccionat així a les declaracions de la consellera, que a primera hora del matí d’avui ha assegurat que no té interlocutors vàlids a l’educació pública. El sindicat constata que la consellera desconeix que en el conflicte actual, són els comitès de vaga els interlocutors legítims per a negociar.

Moment en què intenten arrebassar el cartell a
M. A. Font del Sindicat majoritari STEI-i
La intervenció d’avui de la consellera, assegura el sindicat, ha estat farcida de mentides, errades i imprecisions. Entre d’altres coses, la senyora Camps ha assegurat que s’està negociant un pacte d’interins, i amb aquesta afirmació sembla desconèixer que la mateixa Conselleria té aturades aquestes negociacions, obviant les reiterades peticions de l’STEI per reprendre-les. El sindicat s’ha sorprès també quan ha sentit dir a la consellera que els professors fan feina amb tota normalitat aplicant els canvis engegats enguany, en un curs que precisament ha estat de tot, menys normal. 

En un recés, el secretari general de l’STEI, Biel Caldentey, ha pogut parlar directament amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, i li ha recordat que la consellera d’educació no ha presidit la mesa sectorial des del mes d’octubre passat en què s’anuncià l’ajornament de la vaga indefinida, que no s’ha reestablert ni el diàleg ni molt menys la negociació per les qüestions que no siguin el TIL. La resposta del president ha estat, un cop més, ambigua: bones paraules, però cap compromís de posar-se al davant de les negociacions.

L’STEI reclama i seguirà reclamant la reobertura de les 
negociacions, i insisteix a demanar que aquesta Conselleria deixi d’actuar de manera autoritària, no consensuada, i amb continu desprestigi dels professionals de l’ensenyament.