Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 26 de gener del 2019

El CNI contractarà 600 nous espies per combatre l'independentisme

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial




Els serveis secrets espanyols continuen inflant els seus pressuposts a compte del procés sobiranista català. Segons una informació del diari El Món, signada per Quico Sallés, el Centre Nacional d’Intel·ligència torna a augmentar els recursos segons el projecte de pressupostos generals de l’Estat. Si els comptes de l’any 2018 ja s’enfilaven a 281,95 milions d’euros, i acumulaven un 16% d’augment en dos anys, el president del PSOE, Pedro Sánchez, l'augmenta un 4,8%.
Segons els comptes de l’Estat presentats, el CNI comptaria amb un calaix de 295,56 milions d’euros per aquest 2019. El 2016 tenia una assignació de 241 milions.
Segons l'esmentada font, el pressupost es justifica a través del programa 912Q titulat 'Assessorament per a la protecció dels interessos nacionals'. Tot i el canvi d'adscripció del ministeri de Presidència al ministeri de Defensa, el programa es manté igual. Així els més de 295 milions s’han d’utilitzar per a «proporcionar al govern la informació i intel·ligència necessàries per prevenir qualsevol amenaça que afecti a la independència o la integritat d’Espanya, els interessos nacionals i l'estabilitat de l'Estat de Dret i les seves institucions».
El CNI tenia previst un programa per contractar 600 nous agents fins l’any 2020 i aplicar un programa d'inversions tècniques. Una estratègia impulsada per Soraya Saenz de Santamaria quan n'era la seva responsable política com a vicepresidenta i ministra de Presidència en el mandat de Mariano Rajoy. A la vista de l'augment pressupostari, el seu director -amb rang de secretaria general- el general Fèlix Sanz Roldán podrà destinar 197 milions en despesa de personal; 56 milions de despesa corrent i 41 milions per inversions associades al funcionament dels serveis d’intel·ligència.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial