Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 8 de gener del 2018

Al País Valencià, prou impunitat del feixisme

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Amb l’entrada d’any, el feixisme al País Valencià continua actuant amb la mateixa impunitat, violència i odi com va tancar el 2017. Tant a València com a Alacant torna amb les seues amenaces i accionar violent. A Alacant, la nit del 3 al 4 de gener els feixistes van plenar la ciutat de propaganda i van arrencar, novament, la placa d’homenatge a Miquel Grau, assassinat a la Plaça dels Cavalls en octubre de 1977 per un militant de Fuerza Nueva. A València, han amenaçat utilizant les xarxes socials amb rebentar la Cavalcada de les Magues de Gener i la Festa de la Infantesa del diumenge 7 de gener, organitzada per la Societat Cultural El Micalet.
Des d’Endavant (OSAN) volem denunciar la impunitat amb la qual el feixisme actua als carrers del País Valencià, atorgada directament i implícita pel Partit Popular, per la Policia Nacional i per la Delegació del Govern. Que després de les agressions del passat 9 d’Octubre el feixisme continue agredint i amenaçant als nostres carrers demostra com d’útil és per al poder i l’oligarquia la seua presència per a coartar, limitar o impedir qualsevol visibilització progressista, laica, republicana i valenciana. El feixisme és l’expressió parapolicial del “A por ellos”, de les banderes a la balconades i de la reacció espanyolista a qualsevol avanç, per mínim que siga, en l’exercici del Dret d’Autodeterminació, de la plena sobirania o de la Memòria Històrica.
Entenem, així mateix, que només hi ha dues maneres d’aturar aquesta impunitat. Per un costat, les classes populars i les organitzacions antifeixistes i rupturistes ens hem de mobilitzar i defensar, amb la nostra presència conscient, totes les activitats amenaçades pel feixisme. Només des del carrer, la lluita ideològica i la feina als barris populars podrem les classes populars aïllar i fer desaparèixer el feixisme. Però també els governs que s’anomenen “del canvi” tenen una responsabilitat institucional en la lluita contra la impunitat del feixisme. Reclamem als Ajuntaments d’Alacant i de València i a la Generalitat Valenciana accions clares, que han de passar inevitablement per la denúncia dels actes d’odi de totes i cadascuna de les accions i amenaces del feixisme i per l’impediment de la seua presència al carrer.
Endavant (OSAN)
País Valencià, 5 de gener de 2018
El Casal Popular Tio Cuc va denunciar que Alacant s’havia alçat plena d’adhesius feixistes i n’havien tornat a arrancar la placa d’homenatge a Miquel Grau.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial