Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 28 d’abril del 2016

La Vida Rústiga - Museu de la Vida Rural


Lo 29 d'abril, lo documental L'últim seller curat de la Plataforma per la llengua, delegació de l'Alguer, siguerà presentat en Catalunya. Lo vídeo és un document important, és un bocí de vida algueresa contat de Carmelo Budruni, de professió seller, un empleo fonamental quan lo treball al camp era una de les economies principals de l'Alguer.

L'espaci on siguerà possible veure el vídeo és lo Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, en província de Tarragona, durant la inauguració de la mostra La Vida Rústiga del Centre Excursionista de l'Alguer.

Siguerà present Carles Duarte, president de la Fundació Carulla, Mauro Mulas, que ha curat les imatges amb el soci Paolo Salis, el muntatge, i que també és lo curador de la mostra dedicada a la campanya, acullida en Catalunya. 

Sigueran presents també dos consellers de la Executiva Nacional Plataforma per la Llengua, Francesc Marco i Irene Coghene, que d'anys se ocupa de la delegació algueresa i que és estada elegida en les votacions de l'Assemblea General Ordinària reunida el 5 de març passat a Barcelona.
______________________________________


Il 29 aprile, il documentario L'últim seller curato dalla Plataforma per la llengua, delegazione di Alghero, sarà presentato in Catalogna. Il video è un documento importante, uno spaccato di vita algherese raccontato da Carmelo Budruni, di professione sellaio, un mestiere fondamentale, quando il lavoro nei campi era una delle economie principali di Alghero.
Lo spazio dove sarà possibile vedere il video è il Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, in provincia di Tarragona, durante la inaugurazione della mostra La Vida Rústiga del Centre Excursionista de l'Alguer.
Sarà presente Carles Duarte, presidente della Fundació Carulla, Mauro Mulas, che ha curato le immagini, insieme al socio Paolo Salis, il montaggio, e che è anche il curatore della mostra dedicata alla campagna, ospitata in Catalogna. Presenzieranno anche due consiglieri della Giunta Esecutiva della Plataforma per la llengua, Francesc Marco i Irene Coghene, che da anni si occupa della delegazione algheresa e che è stata eletta durante le votazione dell'Assemblea Generale Ordinaria riunita il 5 marzo scorso a Barcellona.