Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 21 d’abril del 2016

Agermanament sobiranista entre el País Valencià, les Illes i el Principat de Catalunya






Sal.lus Herrero / València.

El 20 d'abril a l'associació Coral El Micalet hi hagué una roda de premsa per exposar l'acte d'agermanamententre l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), representada pel seu president Cristòfor Soler, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), amb el seu president Jordi Sànchez i La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD-PV) pel seu coordinador Antoni Infante, explicaren la decisió de confederar-se per avançar en la presa de consciència sobiranista a tots els territoris dels Països Catalans, on cada poble tindrà el dret a decidir en funció de la voluntat de la mateixa ciutadania del País Valencià, de Catalunya, les Illes, la Catalunya del Nord, la Franja, Andorra i l'Alguer. Els tres representants de l'ANC, l'ASM i la PDaD remarcaren els problemes comuns que patim, d'espoli fiscal, cultural, econòmic i d'inversions, el tractament espoliador de tipus colonial, d'estat que busca assimilar-nos i anorrear-nos i la necessitat de recuperar el nostre propi autogovern des d'estructures d'estat federals o confederals o per tenir un estat propi i no un estat hostil i enemic nostre que no ens reconeix com a ciutadania catalanoparlant ni en els nostres dret i llibertats socials i col·lectives o nacionals.

A la vesprada, al Centre de Cultura Contemporània Octubre, sota els cartells de "Som poble, Som País Valencià. Cap a la Sobirania. PDaD", presentats per Consol Barberà, que va recordar que el 4 d'abril passat a Barcelona les entitats sobiranistes l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfor Soler, l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez i la Plataforma pel Dret a Decidir-PV Antoni Infante, van decidir posar les bases de col·laboració i ajuda mútua per a reforçar-se davant d'uns estats hostils que ens han intentat fragmentar, dividir i enfrontar i la conveniència de recobrar la sobirania i la independència; entitats diferents, de realitats territorials diferents que comparteixen llengua, cultura, economia, manca de reconeixement dels estats opressors que volen estar junts i federats per recobrar la nostra sobirania. Reforçar la nostra presa de consciència sobiranista per poder decidir què volem i com construir el nostre país, el País Valencià i el nostre país sencer i complet que abraça tots els Països Catalans.

Cristòfor Soler de l'ASM va expressar el sentit de responsabilitat històric d'iniciar el procés de reconstrucció sobiranista després de més de 300 anys d'opressió i d'intents constants d'assimilació; l'espanyolisme no ens vol veure agermanats, però hi som, ens han furtat la nostra història i ens han volgut imposar la seua història, la dels botxins, perquè l'acceptàrem com si fos la nostra. A les dictadures, democràcies i inclús repúbliques espanyoles no han respectat la nostra llengua ni ens han reconegut d'igual a igual, ens han prohibit federar-nos o confederar-nos, han intentat fragmentar-nos, les seues constitucions no ens reconeixen els nostres drets i llibertats col·lectives, per les armes o per lleis injustes interpretades pel tribunals constitucionals que són jutge i part. Ens han tractat d'espoliar en identitat, en dignitat, en fiscalitat, en recursos, en llengua i cultura, amb un dèficit fiscal de més del 15% als territoris dels Països Catalans, xifra que els organisme de l'ONU indiquen que és propi de les aportacions de les colònies a les metròpolis i motiu per a la descolonització i l'exercici del dret a l'autodeterminació. El nostre agermanament sobiranista és per ajudar-nos davant l'estat espanyol i francés, per donar-nos suport mutu i per fer-nos costat en el procés sobiranista cap a la independència. 
 
Foto: Vicent Devís

Jordi Sànchez va assenyalar que la federació de les tres entitats sobiranistes obert a altres incorporacions de tots els territoris dels Països Catalans era un fet històric molt important que obre el futur a unes portes inimaginables fa només uns pocs anys. La nació completa i sencera dels Països Catalans no és una realitat uniforme és diversa i plural i la nació serà allò que cada realitat territorial decidisca, Catalunya, País Valencià, Illes, Catalunya del Nord, Andorra, la Franja o l'Alguer. No hi ha cap tipus de supeditació, subordinació ni d'imperialisme, hem de decidir allò que vulguen els nostres ciutadans en cada realitat territorial; volem un país lliure i sobirà, reconegut en el concert de les nacions, com a exercici del dret a decidir que esdevé de la voluntat del poble. Al segle XXI cap demòcrata pot estar en contra de la voluntat d'un poble perquè un altre país és possible i a Catalunya als darrers anys s'ha mobilitzat més gent que mai a cap país del món reclamant llibertat i poder crear un estat propi; el 27 de setembre es va aconseguir una majoria democràtica per exercir el mandat de la majoria del poble de Catalunya per proclamar la desconnexió amb l'estat; un projecte d'independència que amplie la majoria social, que eradique la pobresa, més democràcia i més drets socials. Es superaran les dificultats a pesar de les dificultats de l'estat per impedir-ho, com estan fent imputant càrrecs polítics per exercir el dret a decidir, posar les urnes o donar suport a la resolucions del Parlament de Catalunya. Però les dificultats ens fan més forts i quan aconseguim travessar el riu i estar a l'altra vora, ajudarem el País Valencià, les Illes, la Catalunya del Nord, etc., a trobar respostes a la seua situació específica des de la voluntat dels seus ciutadans. Els problemes són els mateixos, els adversaris també i potser la resposta també, des de cada realitat concreta que s'ha de respectar en funció del dret a decidir de cada territori.

Antoni Infante va afirmar que el dret a decidir s'ha situat al centre del debat polític; fer fora el PP era una condició necessària però no suficient per canviar de polítiques i decidir com a País Valencià sobiranament. La PDaD a tot el País Valencià és una oferta transversal davant les polítiques espoliadores que ens venen de Brussel·les, Berlín o Madrid; davant els obstacles de l'estat, la gent de Catalunya, ens tindrà al País Valencià i a les Illes al seu costat en la lluita per la llibertat i la sobirania. Al PV s'assolirà el dret a decidir del País Valencià d'una manera molt ràpida, cal tenir clar on som i on volem anar, tant el País Valencià, com la Catalunya del Nord, el Principat, la Franja, Andorra, les Illes Balears o l'Alguer. Els Països Catalans és una nació no uniforme sinó diversa, plural, des dels matisos de la diversitat i la complexitat, amb ritmes diferents, des del País Valencià concret ens constituim com a subjecte polític propi i sobirà i, si volem, com hem fet, constituir-nos també des de la nostra sobirania valenciana caminant conjuntament amb els nostres pobles germans. Perquè el procés d'apoderament de Catalunya ens esperona al País Valencià i a les Illes en el nostre propi procés sobiranista d'apoderament popular. És una doble sobirania, la del País Valencià i la dels Països Catalans, hem de saber conjugar-la, combinant les dues realitats de manera harmònica com una realitat coherent, unitària, diversa i complexa, plena de matisos, unitat i diversitat, amb estructures confederals per a fer avançar els nostres propis processos sobiranistes. Us oferim la confederació dels Països Catalans per a fer el viatge a Ítaca, la nostra llibertat, la del nostre poble i sobretot per resoldre els problemes socials que hi ha al nostre país.

Al remat es va signar el document d'agermanament d'una part dels Països Catalans (País Valencià, les Illes i el Principat) i es va recordar que el divendres 22 a les 11.30 davant del Palau de la Generalitat Valenciana hi haurà una concentració de membres d'Enllaçats per la Llengua per a reclamar la posada en marxa de la nova RTVV i de l'espai de reciprocitat amb IB3 i TV3 per a crear l'espai català de comunicació.

El dissabte 23 d'abril a les 18 hores a la plaça de Sant Agustí de València, hi haurà la manifestació del 25 d'abril que remembra la pèrdua dels Furs, l'inici de la imposició del decret de Nova Planta "por justo derecho de conquista", la imposició de les lleis i la llengua castellana, tractant d'eliminar la nostra llengua catalana i els nostres drets forals que ens federaven i agermanaven.


Font:
Agermanament sobiranista entre el País Valencià, les Illes i el Principat de Catalunya - La Veu del País Valencià