Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 31 d’octubre del 2013

COMUNICAT DE L'STEI. DIRECTORS EXPEDIENTATS DE MAÓ

L’STEI denuncia l’actuació antidemocràtica i de possible abús de poder dels responsables actuals de la Conselleria d’educació amb els tres directors de Maó

L’STEI Intersindical expressa, en primer terme, el seu suport absolut als tres directors de secundària de Maó que varen ser expedientats INJUSTAMENT per la Conselleria d’Educació a finals del passat mes de juliol.

Per altra banda, l’STEI manifesta la seva màxima indignació i el rebuig més absolut a la notificació que els tres directors han rebut en les darreres hores, en què es modifica la tipificació dels fets imputats. Ens afegim als qualificatius que ha dedicat a la notificació esmentada l’Associació de Directors de Menorca, en qualificar-la d’injusta, arbitrària i desproporcionada.

L’STEI denuncia la voluntat de la Conselleria de fer callar totes aquelles veus que s’oposen a la implantació del TIL, de l’ús continuat que fa de pràctiques que podrien ser catalogades de mafioses per a impedir la lliure opinió del professorat, el seu dret a la llibertat de vot en un òrgan democràtic de l’administració, del seu intent asfixiant de crear un clima de por i de repressió que no tolerarem.  

En el seu afany obsessiu de tirar per terra tots els mecanismes possibles d’expressió de la lliure discrepància, la Conselleria d’Educació passa per damunt, fins i tot, de la normativa que regula les competències dels directors. A l’àmbit autonòmic, en el Decret 120/2002, pel qual s’aprova el reglament orgànic dels instituts d’educació secundària, a l’article 34, al punt t), es diu que una de les competències del director és “Afavorir l’avaluació de tots els projectes i activitats del centre”; en cap cas, manifesta que votar en contra d’un d’aquests projectes es pugui considerar causa d’obertura d’expedient disciplinari.

Com a membres del comitè negociador de la vaga indefinida, l’STEI se sent doblement enganyat per la Conselleria quan s’havien compromès a la mesa a donar la màxima celeritat a la resolució dels expedients, i amb aquesta darrera notificació no fan més que allargar la seva resolució i seguir amb l’estratègia de voler fer por a la comunitat educativa. Lluny d’això cada vegada tenim més clar que la llei ens empara i que la conselleria i el govern per imposar les seves tesis fins i tot actuen al marge de la llei. 

Finalment, l’STEI afirma que estudiarà la possibilitat de denunciar per abús del poder i/o prevaricació les persones que han iniciat de forma irresponsable i arbitrària aquests expedients i l’STEI també exigeix la dimissió immediata dels responsables directes de la Conselleria d’Educació, Guillem Estarelles i Juana M. Camps, que ens han duit endavant aquests expedients polítics i ens han creat aquesta situació injusta, antidemocràtica i insostenible.


Ciutat de Mallorca, 30 d’octubre de 2013