Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 30 de setembre del 2013

ELS ATACS DE BAUZÁ A LA LLENGUA DAVANT EL TRIBUNAL EUROPEU DELS DRETS HUMANS

M.A. Font i Magda G. Crespí,
al Parlament Europeu amb Raül Romeva
El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes Balears - Intersindical, l'Assemblea de Mestres i Professors de les Illes Balears, i Drets Humans Mallorca han iniciat els primers passos per tal de denunciar l'actual política d'extermini del català del govern balear, davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg.
Les representants d'aquestes entitats, han sol·licitat un primer informe jurídic, al qual Enllaçats No Acatem ha tingut accés, i que us presentem més avall.
Es dona el cas que les dues primeres entitats ja van denunciar el cas balear davant l'Intergrup del Parlament Europeu l'any passat. Aquesta intervenció va provocar que el President de l'Intergrup enviés una carta cridant l'atencióJ.R. Bauzá i comprometent-se a fer un seguiment del cas.
Precisament aquesta tardor tenen prevista una altra intervenció davant la instància europea, aquesta vegada acompanyada d'ENLLAÇATS PER LA LLENGUA per fer extensiva la denúncia lingüística al conjunt dels Països Catalans ocupats per l'estat espanyol..
El salt qualitatiu de l'acció política a la probable acció judicial ve donat per l'autoritarisme amb què el govern balear en general, i el seu president J.R. Bauzá en particular, han gestionat la crisi esdevinguda per la imposició del decret TIL.
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA en representació de la quarantena d'entitats de tots els territoris que l'impulsaren, i amb més d'un miler d'entitats adherides al seu manifest fundacional, decidirà en el proper plenari la possibilitat de sumar-se a la denúncia davant el TEDH.
Accés a l'informe jurídic en format PDF
________________________________________
FONT: http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/09/els-atacs-linguistics-i-culturals-de-bauza-es-jutjaran-al-tribunal-d-estrasburg-38000.php
CRISTINA POLLS27-09-2013
Els atacs lingüístics i culturals de Bauzá es jutjaran al Tribunal d'Estrasburg
Tres organitzacions de les Balears denunciaran al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg les iniciatives de Bauzá.

Ma. Font (STEI-i) i
Magda González (Assemblea de Mestres i Professors en Català-Illes Balears)
Els atacs lingüístics i culturals de José Ramón Bauzá a la llengua i a la cultura catalanes seran jutjats pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg. Drets Humans de Mallorca, l'Assemblea de Mestres i Professors en Català-Illes Balears i el sindicat STEI-i, presentaran la pròxima setmana davant d'aquesta institució una denúncia penal.

Aquestes tres organitzacions, després de consultar els seus assessors jurídics, han rebut un informe que els confirma què les actuacions que està realitzant el Govern del Partit Populara les Illes són “clarament constitutives de delicte”. La llei de símbols, el Decret de tractament integrat de llengües (TIL), la suspensió de sou i feina a tres directors d'institut, la llei de convivència o les detencions a joves que només exercien el seudret a vaga, són algunes de les iniciatives del Govern balear que aquestes tres organitzacions portaran al Tribunal d'Estrasburg.

En l'àmbit educatiu, l'Executiu de Bauzá s'haurà d'enfrontar a l'acusació de “Denegació discriminatòria d'una prestació de caràcter públic, com és el dret a rebre l'ensenyament en llengua catalana, delicte previst i tipificat en els articles 511 i 512 delCodi Penal”.

L'acusació de prevaricació també serà una de les denúncies tal i com està previst i tipificat als articles 404 i 409 del Codi Penal, “pel dictat d'un nou text normatiu el dia 6 de setembre a fi d'implantar el Decret de llengües, es va aprovar una nova normativa que no reuneix els requisits per a això com és el d'urgència”.

També hi ha lloc per a l'acusació de la malversació de fons públics pels doblers públics que s'està emprant “en les campanyes d'autopublicitat que el Govern està duent a terme aquests dies en premsa en pro del Decret de llengües”.

Entre els drets que hauria violat l'Executiu de Bauzá hi ha el de la llibertat de pensament, de consciència i de religió; el de llibertat d'expressió; el de prohibició de discriminació, tots ells consagrats en el Conveni per a la Protecció dels Drets i Llibertats Fonamentals.