Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 2 d’octubre del 2012

SEGUIREM ENLLAÇANT ELS TERRITORIS


Quan a principis de setembre s’iniciava ENLLAÇATS NO ACATEM, sabíem que era una “quimera” intentar una resposta massiva a tots els territoris dels Països Catalans en defensa dels ataca que rep la llengua. Contemplàvem tres inconvenients principals, al marge.
L’Onze de setembre es preparava al Principat amb una extraordinària incidència informativa i d’activitats.
El calendari de les institucions, associacions i entitats amb més poder de convocatòria ja devia haver estat aprovat de molt abans.
L’escàs marge de temps que separava les vacances d’agost de la data del 26 de setembre que es proposava, jugava en contra de la mobilització tant de particulars com d’entitats.

Tot i això, l’amplitud i constància dels atacs a la llengua, sobretot a les Balears i Pitiüses i al País Valencià, però també els atacs jurídics incessants al Principat, el canvi de nom de la llengua a l’Aragó i la minva del recolzament econòmic a iniciatives com La Bressola a la Catalunya Nord, ens varen impel·lir a intentar-ho. No hi teniem res a perdre i alguna cosa a guanyar.

QUATRE NÚMEROS.
376 Adhesions de particulars i entitats provinents de TOTS els territoris dels Països Catalans (Alguer, Andorra, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears i Pitiüses, País Valencià, Principat de Catalunya) i de l’estranger.
Més de 5300 visites al Bloc d’ENLLAÇATS NO ACATAM.
Més de 5600 persones agregades a l’esdeveniment penjat a Facebook.
Més de 500 visites als vídeos penjats a Youtube completant-ne més de 900 si es combinen amb les visualitzacions a través del Bloc.
Tímida incidència en altres Blocs i premsa digital, amb bona resposta a les xarxes socials.
Mobilització a les Illes el dia 26, per part d’STE-I Intersindical i de l’Assemblea de Mestres i Professors en Català Illes Balears, que aconseguiren concentracions i la lectura del manifest en diverses poblacions i escoles. També tenim coneixement d’actes a la Universitat de Girona.
Tot això en 23 dies (els que van del 3 al 26 de setembre)

NOUS OBJECTIUS
El primer objectiu entenem que ha de ser un compromís de servei a les entitats que ens han recolzat de manera que els oferim difusió a través del nostre Bloc, pàgines a facebook, i llistes de correu (potencial d’abast d’unes 3.000 adreces de correu, i 1500 de premsa) d’aquelles activitats, accions i convocatòries que creguin oportunes. ENVIEU-NOS LES VOSTRES ACTIVITATS, BUTLLETINS I CALENDARIS. Nosaltres els donarem a conèixer a tots els teritoris,

El segon ha de ser establir una periodicitat almenys mensual de comunicació amb les persones i entitats que s’han subscrit a rebre informació, valorant que la informació es difondrà de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó i l’Alguer.

OBJECTIUS ESTRATÈGICS
M. Antònia Font i Magda Gonzàlez Crespí, dues des les
promotores d'Enllaçats No Acatam, al Parlament Europeu
Treballar per organitzar amb temps la SEGONA JORNADA PER LA UNITAT DE LA LLENGUA ALS PAÏSOS CATALANS, que establim el mateix dia 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, però de l’any 2013.
Donar suport actiu a la iniciativa de denúncia duta a terme davant  l’Intergrup del Parlament Europeu per part de Magda González Crespí (Assemblea de Mestres i Professors de les IB) i M. Antònia Font (STEi-Intersindical), de la qual en sorgí un compromís de seguiment per part de la UE en una propera reunió prevista per a finals de la primavera del 2013.
Pensem que es pot treballar la possibilitat de sumar-hi representants d’altres territoris, i comptar amb el suport explícit de les persones i entitats enllaçades per la llengua i a través d’una campanya de suport.

Res més. Agrair-vos el recolzament, demanar-nos que siguem actives i actius per tal de preservar la nostra llengua comuna, i demanar-vos disculpes si, als vostres ulls, hem comès algunes errades.
Cordialment,

Magda Gonzàlez Crespí, (Forum Musicae i Assemblea de Mestres i Professors en Català Illes Balears)
Maria Antònia Font (STEI Intersindical -Balears)
Agustí Mas (programa ESTIRA LA LLENGUA de la Ràdio Nacional d'Andorra)
COL·LECTIU DE PROFESSORS DE CATALÀ PER A ADULTS (Catalunya Nord)
FOLC - FEDERACIÓ d'ORGANITZACIONS DE LA LLENGUA CATALANA
Martí Torrell Poch (URV - Principat)
Francesc Pons Pérez (UIB - Illes Balears)
Quico Romeu (Arts Escèniques - Principat)