Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 29 de novembre de 2018

Òmnium, Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balearfaran accions conjuntes per denunciar els judicis de l’1-O

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


La Federació Llull és conscient del repte democràtic que representa el judici als líders sobiranistes que, amb tota probabilitat, tindrà lloc al 2019. Amb aquest motiu com a punt principal de l’ordre del dia, les tres entitats que engloba la Federació Llull -Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Obra Cultural Balear (OCB) i Òmnium Cultural (OC)- han fet una reunió de treball aquest dilluns a Barcelona a la seu d’Òmnium Cultural.
Durant la trobada, les tres entitats han compartit la informació i l’anàlisi del moment, i han debatut la resposta cívica necessària davant el context de creixent repressió que afecta a cantants, actors i artistes i que té el màxim exponent en els judicis previstos amb duríssimes peticions fiscals per l’organització de mobilitzacions ciutadanes i d’un referèndum. En aquest sentit, la Federació Llull se sent directament interpel·lada, ja que el seu president, Jordi Cuixart, pateix presó des de fa mesos de manera injusta.
Les tres entitats que formem la Federació Llull han reafirmat el seu compromís amb els drets civils fonamentals de llibertat d’expressió, reunió i manifestació (recordem que a Cuixart se l’acusa d’haver participat en una concentració ciutadana pacífica), així com en el dret al vot de la ciutadania en democràcia.
És per això que les iniciatives i campanyes que aviat faran públiques s’emmarquen en aquest compromís amb una democràcia madura que no amenaça amb judicis i presó a persones o organitzacions per declaracions, cançons, actuacions o mobilitzacions ciutadanes pacífiques. La democràcia consisteix precisament en la possibilitat de la lliure expressió i defensa de qualsevol projecte o idea, des del respecte i la no violència.
A més, Omnium Cultural, ACPV i OCB han aprofitat la reunió per a intercanviar informació sobre les respectives línies de treball actual, i han debatut possibles iniciatives conjuntes de col·laboració en favor de la llengua i la cultura catalanes i la relació entre el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, que podrien donar lloc a noves accions conjuntes.
Finalment, també s’ha valorat molt positivament l’impacte dels Sopars Estellés, una iniciativa valenciana que aquest setembre s’han celebrat per primera vegada també a Catalunya i a les Illes Balears amb un èxit notable.
A la reunió, que s’emmarca en les trobades periòdiques entre entitats, hi ha participat Joan Francesc Mira, Anna Oliver, Toni Gisbert (ACPV), Josep de Luis, Jaume Fiol (OCB), Blanca de Llobet i Roser Sebastià (Òmnium).
La delegació d'ACPV s'ha reunit després amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat

Font: https://www.omnium.cat/ca/la-federacio-llull-valora-accions-conjuntes-per-afrontar-el-judici-als-liders-civils-i-politics/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial