Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 24 de maig de 2018

Pedro Sánchez i el ridícul polític | Antoni Bassas

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"Sánchez va proposar ahir sancionar Torra per racista si governa amb desigualtats per als seus ciutadans. No es perdin el ridícul espantós de Sánchez quan li demanen que posi un exemple"

Pedro Sánchez


No crec que a Catalunya hi hagués cap dubte sobre la veritable naturalesa de Ciutadans, que no és cap altra que la de ser un partit nacionalista espanyol. El discurset que Rivera va fer aquest cap de setmana és prou eloqüent: ell només veu espanyols. Ho hem dit aquí en alguna ocasió: es diuen “Ciutadans” però en realitat volen dir “espanyols”, i no tots els espanyols, sinó els que quedin reduïts a la llengua de Castella i l’imperi uniforme de l’Estat a la francesa. Un acte que inclou Marta Sánchez cantant l’himne espanyol amb aquella lletra de nivell indescriptible ja es veu quin sostre té.
Tampoc és que de Pedro Sánchez s’esperés cap prodigi, però quan va dir que calia reformar el Codi Penal per incloure-hi el delicte de rebel·lió per adequar-lo a l’Espanya del segle XXI ens va caure l’ànima als peus. Doncs bé, com que tot és susceptible d’empitjorar, Sánchez, en una roda de premsa ahir, no només va dir-li sis vegades “racista” a Torra sinó que els ho va dir a més de dos milions de catalans: “La elección del señor Joaquim Torra ha destapado las vergüenzas racistas del secesionismo". Si vostè, amb el conjunt del PSOE, creu que dient aquestes bestieses retindrà el vot dels antics votants socialistes que ara voten Ciutadans, endavant, però no li recomano aquesta competició, perquè Ciutadans està superant en nacionalisme fins i tot el PP, o sigui que vostè no passarà d’aprenent. Aquestes paraules són tan vergonyoses que fins i tot l’alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va dir ahir que no li havien agradat gens. A Iceta encara no l’hem sentit. Però això no és tot. Resulta que Sánchez va proposar ahir sancionar Torra per racista si governa amb desigualtats per als seus ciutadans. No es perdin el ridícul espantós de Sánchez quan li demanen que posi un exemple.


Cara de “no en tinc ni idea de què estic dient”. Perquè resulta que el Parlament de Catalunya va aprovar la llei que garantia l'accés sanitari universal, el juny de l’any passat, a totes les persones residents a Catalunya amb càrrec als fons públics mitjançant el Servei Català de la Salut (CatSalut) i que la forma d'acreditar-ho és l'empadronament. Bé, el TC va acceptar un recurs del govern de Rajoy i la llei va quedar suspesa no fa ni un mes. Qui és el racista aquí, senyor Sánchez? Rajoy? El TC? Qui haurien de sancionar?
"A Catalunya els únics actes violents els està protagonitzant l’extrema dreta quan surt a arrencar símbols grocs de solidaritat amb els presos polítics".
Ahir va passar a la platja de Canet de Mar, i els violents, amb la cara tapada, van ferir lleument cinc persones.

I mentrestant fixin-se quina situació: dos presidents tenen cadascun una cita molt important demà. Torra té la presa de possessió del seu govern i Rajoy l’aprovació dels pressupostos. Que les dues cites acabin produint-se depèn del mateix: que Rajoy autoritzi la publicació dels nomenaments al ‘Diari Oficial de la Generalitat’. Perquè, quan es publiquin, el 155 quedarà oficialment aixecat i el PNB li aprovarà els pressupostos, i si no, no.
En el fons, no publicant els noms dels nous consellers Rajoy insisteix en una actitud molt perillosa, com és no acceptar el resultat de les eleccions del 21-D. Hem entrat en una etapa d’arbitrarietat jurídica (presons preventives abusives, impediment d’investidura de fins a tres candidats –Puigdemont, Sànchez i Turull–, no publicació dels noms dels consellers, allargament del 155) que ho està empastifant tot.

Mentrestant, allà on Rivera només hi veu espanyols, Microsoft hi veu negoci. I ha triat Barcelona per obrir un centre de disseny i un laboratori de quàntica.
Llibertat per a tots els empresonats, per als processats, per als exiliats.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial