Per primera vegada s'oferien els exàmens amb els enunciats en castellà, una decisió molt criticada pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB
Dels 12.324 exàmens repartits durant totes les proves de la selectivitat a les Illes, només 469 tenien els enunciats en castellà. És a dir, tan sols un 4% de l’alumnat va optar pel castellà en comptes del català.
Els alumnes poden respondre en qualsevol de les dues llengües, però, a més, enguany el rectorat de la UIB ha afegit l’obligació de preparar una versió en castellà per als alumnes exempts de fer la prova de llengua catalana. Una decisió certament polèmica.
El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va considerar que la mesura era un ‘greu error’ i ‘totalment injustificada’. A més, va dir que fomentava la sensació que els coneixements de llengua catalana eren prescindibles.
Segons el departament, el canvi de criteri ha estat introduït pel rector de la UIB, Llorenç Huguet, i respon ‘només a la seva voluntat’. Es recorda que llegir els enunciats en català no pot ser cap problema pels alumnes, perquè tots tenen reconegut, pel cap baix, el nivell B2.
La polèmica va esclatar abans de començar la selectivitat, quan quatre membres del tribunal van plegar per aquesta castellanització de la prova. Això s’afegeix a l’escàndol de l’examen d’història, en què es demanava als alumnes que analitzessin un discurs de Franco sobre la unitat d’Espanya.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada