Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 28 d’abril del 2017

L’ASM, l’ANC i la PDaD presenten la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels PPCC


Tribuna Mallorca | 27 d’abril de 2017

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) presenten la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans. Ho faran en dos actes, un que tendrà lloc aquest dijous, dia 27 d’abril a Castelló (Plana Alta, País Valencià), i l’altre el proper divendres dia 28 d’abril a la localitat alacantina d’Altea (Marina Baixa, País Valencià).


A l’acte de Castelló hi participen Jordi Sànchez, president de l’ANC, Toni Infante, coordinador de la PDaD, Cristòfol Soler, president de l’ASM, i Daniela Grau, del secretariat nacional de l’ANC. L’objectiu d’aquest acte és unir forces i fer créixer els moviments que treballen pel dret a decidir de tots els territoris.

A més a més, cal tenir en compte que aquesta Confederació ja ve cuinant-se des de fa més d’un any i que continuarà programant activitats i trobades en el futur, per tal de construir un discurs comú per a tots els territoris que conformen els Països Catalans, tant a nivell intern com a nivell internacional.


L’ASM, l’ANC i la PDaD presenten la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels PPCC – Tribuna Mallorca

LA CONFEDERACIÓ D'ENTITATS SOBIRANISTES DELS PAÏSOS CATALANS CONSTATA LA PERCEPCIÓ CREIXENT D'ESPANYA COM UN "ESTAT FALLIT"

foto de Assemblea Sobiranista De Mallorca.

Un any després de constituir-se la plataforma conjunta, la PDAD, l’ASM i l’ANC es presenten a Castelló i Altea en motiu dels actes reivindicatius de la Diada del 25 d’abril


Castelló de la Plana, 27 d’abril de 2017


Un any després de la presentació a València de la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, els màxims dirigents de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDAD), de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han reunit avui a Castelló de la Plana en una nova presentació de la plataforma que les agrupa, en el marc dels actes del 25 d’abril, Diada Nacional del País Valencià.

A l’acte hi ha pres part el coordinador de la PDAD, Antoni Infante; el president de l’ASM, Cristòfol Soler; el president de l’ANC, Jordi Sánchez; i la representant de l’ANC a la Catalunya del Nord, Daniela Grau.

Antoni Infante ha remarcat “el suport mutu i la cooperació” que la Confederació ha desenvolupat entre les diferents organitzacions que la integren, amb l’objectiu comú “d’empoderar la societat civil i de forma transversal” per estendre el sobiranisme i la reivindicació del dret a decidir, des de les particularitats i ritmes de cada territori. Infante ha posat en relleu l’àmplia consciència que s’ha estès els darrers mesos en la societat valenciana de l’espoli econòmic que viu el País Valencià. “S’ha passat de la consciència de l’infrafinançament que ja constata tot l’arc parlamentari valencià a una consciència cada vegada més gran que el que patim és un veritable espoli”, ha dit el coordinador de la PDAD.

Per a Infante, “el procés que viu Catalunya cap a la independència ens està esperonant al conjunt dels Països Catalans, en la cooperació entre territoris i les seves organitzacions, encara que cada territori fa i ha de fer el seu propi procés, d’acord amb la consciència de la seva societat”.
En nom de l’ASM, Cristòfol Soler ha assegurat que “el sobiranisme va calant cada cop més” en la societat mallorquina i del conjunt de les Illes Balears, “en bona part gràcies a la col·laboració d’un Estat espanyol incapaç d’acceptar les diferències nacionals” i que “cada vegada és més vist com un Estat fallit”. Soler ha ironitzat sobre el fet que “la Confederació Sobiranista qui més l’impulsa és el mateix Estat espanyol, que tracta els Països Catalans com a veritable terra conquerida, ja que tots els indicadors el dibuixen com el mapa dels territoris més espoliats”.

La darrera diada de Sant Jordi, celebrada amb força també a Palma i en la qual l’ASM va recollir centenars de firmes en favor del referèndum sobre la Independència de Catalunya, és per Soler una mostra d’aquesta “força emergent” del sobiranisme a les Balears.

Al seu torn, Jordi Sánchez ha remarcat que la Confederació Sobiranista ha esdevingut un “instrument clau” per “recuperar sòlidament la nació completa” dels Països Catalans. Per al president de l’ANC, “l’Estat s’ha dedicat a triturar la nació completa -política i culturalment-“ i la Confederació Sobiranista, a través de les seves organitzacions, “té un paper imprescindible a fer a través de la mobilització ciutadana, des de la realitat de cada territori”. Una tasca que s’ha de fer complementàriament amb la que es desenvolupa en l’àmbit de les institucions culturals, universitàries, econòmiques, etc.
El president de l’ANC ha assegurat que “les condicions objectives porten a una presa de consciència que la ruïna és continuar a l’Estat espanyol” i que Catalunya viu “el millor moment des de 1714” per recuperar les seves llibertats. Ho és gràcies al fet de tenir dues condicions requerides: “una majoria social mobilitzada i una majoria política al Parlament partidària de construir un Estat català”.

Sánchez ha assegurat que les institucions catalanes – el Parlament i el Govern- estan plenament compromeses a convocar el referèndum per la independència i que hi ha una consciència ciutadana sòlida d’estar vivint “un moment únic en el qual no es pot fallar”.

Per la seva part, Daniela Grau ha denunciat el “procés de minorització” a què l’Estat francès sotmet des de fa segles els catalans de la Catalunya del Nord, “anorreant la seva llengua i cultura pròpies”, en un territori que “és tractat com una colònia”, que “també està especialment deprimit econòmicament”. La representant de l’ANC de la Catalunya del Nord ha remarcat les “esperances” que pot produir “la creació d’un Estat català” per als nordcatalans i l’increment de la solidaritat que poden rebre a partir del canvi jurídic que suposi la creació de la República catalana per al Principat.

La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans es presenta aquest divendres a Altea i el diumenge participarà de forma conjunta a la manifestació reivindicativa del 25 d’abril que tindrà lloc a València.