Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 30 de desembre del 2014

ELS PAÏSOS CATALANS DECIDIM INDEPENDÈNCIA I AUTODETERMINACIÓ


'Els Països Catalans decidim autodeterminació', lema de la manifestació de la Diada de Mallorca

La marxa surt a les 18.00 del passeig del Born de Palma
Men?ame
El sobiranisme mallorquí es manifesta aquest vespre, com és tradicional la vigília de la Diada de Mallorca. Amb el lema 'Els Països Catalans decidim autodeterminació', laplataforma 31-D ha fet una crida a sortir als carrers de Palma per reivindicar el dret de decidir dels catalans. La marxa arrenca a les sis del vespre del passeig del Born de Palma i anirà fins a la plaça del Tub. D'aquesta manera culmina un farcida agenda d'actes que van començar fa més d'una setmana per commemorar la festa de l'estendard. 
La plataforma 31-D és l'encarregada d'organitzar cada 30 de desembre la manifestació unitària de la Diada. En formen part l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Esquerra Republicana, Grup Blanquerna, Iniciativa Verds, PSM-Entesa, JEN-PSM, JERC, STEI-i i Ateneu Pere Mascaró. 
Aquest vespre mateix hi ha prevists més actes. Per exemple, a Santa Margalida hi haurà una glosada a càrrec de Mateu Matas 'Xurí' i Llorenç Cloquell, a les 20.30. I, en acabat, es farà una xocolatada popular. 
A la mateixa hora a la plaça del Bisbe Berenguer de Palou, hi actuaran els grups Arreu, Per Força i Xarxa i també hi haurà música a càrrec de diversos disc-jòqueis.
___________________________________

Una Diada per l'autodeterminació

9751

palma local presentacio manifestacio 30 decembre foto joan torres

29-12-2014 | Joan Torres
Sota el lema “Els Països Catalans decidim autodeterminació”, la tradicional manifestació de la Diada de Mallorca recorrerà els carrers de Palma aquest dimarts a partir de les 18 hores.

Representants de les diferents entitats de la Plataforma 31-D (integrada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Esquerra Republicana, Grup Blanquerna, Iniciativa Verds, PSM-Entesa, JEN-PSMJERC,STEI-i i Ateneu Pere Mascaró), han convocat la protesta que començarà al passeig del Born i finalitzarà a la plaça del Tub.


La manifestació és el punt àlgid de la cinquantena d’actes que s’organitzen per recordar els orígens del poble de Mallorca. Enguany, a la commemoració s’hi afegeix el tercer centenari de la resistència mallorquina contra les tropes borbòniques l’any 1715. 
___________________________________

Milers de persones es manifesten a Palma a favor de l'"autodeterminació" dels Països Catalans

Crits d'"independència" a la marxa convocada amb motiu de la Diada de Mallorca
Milers de persones participen aquest diumenge a la tarda en la manifestació pels carrers del centre de Palma sota el lema "Els Països Catalans decidim: autodeterminació". Els crits a favor de la "independència" són els més escoltats en aquesta marxa, convocada amb motiu de la Diada de Mallorca, el 31 de desembre, que commemora la conquesta de l'illa per part de les tropes de Jaume I.
Els atacs al català per part del ministre José Ignacio Wert i del govern balear de José Ramón Bauzá han esperonat la participació en la manifestació, més concorreguda que en anys anteriors i que està transcorrent sense incidents. A més de dirigents de la coalició econacionalista balear PSM-IV-ExM i personalitats de la societat civil, han anat a la marxa el president d'ERC, Oriol Junqueras, així com el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Joaquim Arrufat.
_______________________________________