Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 1 de desembre del 2013

Ona Mediterrània inicia les emissions regulars aquest desembre



Publicat en tribuna.cat divendres 15 de novembre del 2013


En un clima social de resistència absoluta a les Illes Balears, un nou mitjà de comunicació està a punt d'entrar en escena a finals d'any.  Ona Mediterrània, una emissora generalista impulsada per l'Obra Cultural Balear (OCB), començarà les emissions per FM, internet i dispositius mòbils aquest desembre.
Logo d'Ona Mediterrània.
M. Folch � Les Illes Balears viuran un pas endavant en la lluita a favor dels drets lingüístics dels ciutadans. Aquest proper desembre el territori gaudirà d'una nova emissora de ràdio generalista, Ona Mediterrània, al 90.8 de l'FM, concebuda com una nova ràdio mallorquina exclusivament en català.

El projecte, impulsat per l'associació Voltor i per l'Obra Cultural Balear, neix amb l'objectiu d'omplir el buit deixat fa més d'un any per Ona Mallorca i que va deixar les ones de les Illes sense emissores privades en llengua pròpia.

Al territori, només l'emissora d'IB3, de titularitat pública, compleix l'article 4 de l'estatut d'autonomia i la llei de normalització lingüística, que obliguen a fer un 60% de la programació en català.

El nou mitjà de comunicació, encara en fase de captació de socis, espera consolidar-se al llarg de tot l'any 2014 com a ràdio generalista de parla catalana a les Illes. Ona Mediterrània comptarà amb una programació amb cobertura informativa, opinió i anàlisi de proximitat, entreteniment, actualitat d'esports i també amb informacions d'oci i lleure. Us hi podeu associar clicant aquest enllaç.