Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 8 de desembre del 2013

STEPV I EL TEMPIR ENTRE LES ENTITATS QUE DENUNCIEN L'EXPEDIENT AL CEIP DE XÀTIVA.

Aquest és el comunicat dels companys de València, en relació a l'expedient obert al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva:
STEPV exigeix la retirada de l’expedient obert al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva. Per al Sindicat, l’actuació de la consellera Català i de la delegada del govern Sánchez de León són pròpies d’un estat autoritari i no d’una societat democràtica moderna.Aquesta actuació de Català contrasta amb la utilització partidista de l’alumnat per part del govern en les visites als centresEls crits espontanis d’unes xiquetes i xiquets als quals el govern valencià els ha tancat la seua televisió no haurien de ser ni investigats ni censurats. Aquesta actuació de Català contrasta amb la utilització partidista de l’alumnat per part del govern i de la Conselleria en actes com inauguracions o visites als centres quan fan discursos partidistes o fotografies amb alumnes que són utilitzades com a propaganda i promoció personal. En les hemeroteques es poden veure fotografies de Fabra i Català amb alumnes que acompanyen notes marcadament partidistes.STEPV dóna tot el seu suport al claustre del Taquígraf Martí i anuncia que, de no retirar-se l’expedient, convocarà mobilitzacions massives contra l’autoritarisme de Català i Sánchez de Leon.D’altra banda, el sindicat fa una crida als centres docents per impedir que les visites dels alts càrrecs del govern interferisquen en les seues activitats acadèmiques i per evitar que aquests càrrecs tinguen cap contacte amb l’alumnat. Així s’impedirà la contínua manipulació partidista que es fa de les visites a les escoles i instituts. Unes visites que paguem totes i tots dels nostres impostos i que tenen un cost molt elevat.Finalment, STEPV critica que Català haja votat a favor de tancar RTVV sent la consellera d’Educació i Cultura. Un fet contrari a l’educació i cultura de les valencianes i valencians i a la normalització del valencià cosa que li recriminava una part de l’alumnat a Fabra.

El Tempir rebutja l’expedient al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva i n’exigeix la retirada

7 desembre 2013
La Junta Directiva d’El Tempir rebutja de manera enèrgica l’obertura d’un expedient informatiu al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva (la Costera) com a conseqüència dels crits espontanis d’un grup d’alumnes d’aquesta escola, que reclamaven la tornada de Canal 9 al pas del seguici del president de la Generalitat en la inauguració d’unes obres el passat 4 de desembre. El Tempir considera que l’obertura d’aquest expedient és una mostra més de la voluntat de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per controlar, fins i tot silenciar, qualsevol crítica que provinga del món educatiu com ja ha ocorregut en altres casos com el de la localitat de Montfort el 2010, quan l’aleshores director de l’IES d’aquest població del Vinalopó va ser sancionat per haver penjat cap per avall una imatge d’Alejandro Font de Mora, anterior conseller d’Educació.
El Tempir expressa públicament el seu suport al claustre d’aquest centre educatiu per considerar que l’obertura d’aquest expedient va en contra del lliure dret a la llibertat d’expressió i, per tant, n’exigeix la retirada. Aquests actes espontanis dels xiquets no mereixen que siguen investigats a través d’un expedient ni que s’impose una sanció al claustre o a l’equip directiu del CEIP Taquígraf Martí. Per això, El Tempir fa una crida a la ciutadania valenciana perquè exigisca que la Conselleria d’Educació tracte amb respecte i dignitat la comunitat educativa dels nostres centres i evitar així els actes partidistes que moltes vegades els polítics governants realitzen durant les visites a escoles i instituts del nostre territori.
A més, cal ressaltar que els crits dels xiquets (recordem que eren espontanis) són un exemple més del rebuig creixent al si de la societat valenciana al tancament de la RTVV que en la franja televisiva infantil contribuïa a reforçar l’aprenentatge del valencià que es fa a totes les escoles. És això (la necessitat que Educació no s’haguera mostrat partidària de la desaparició de Canal 9) i l’eixamplament de les línies en valencià, uns dels eixos d’actuació que la Conselleria hauria de dur a terme i no l’obertura d’expedientes que busquen acovardir el sector docent i silenciar qualsevol crítica, pràctiques que, per altra banda, reflecteixen l’escàs nivell de qualitat democràtica que pateix el poble valencià des de fa dècades.
(Font: ACL El Tempir)

Comparteix aquesta informació

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LaTafanera
  • Meneame
  • del.icio.us
  • Digg
  • MySpace
  • Technorati
LA NOTÍCIA:

El expediente a un colegio de Xàtiva provoca movilizaciones

Los alumnos, que se encontraban en la hora del recreo, gritaron "que torne Canal 9" mientras Alberto Fabra pasaba frente al patio

El concejal de Seguridad de Xàtiva, José Antonio Vidal, toma imágenes de los niños que protestan.
El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) anunció ayer que convocará manifestaciones si la Consejería de Educación no retira el expediente abierto al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva (Valencia), por los gritos de un grupo de alumnos contra el cierre de RTVV al paso del presidente de la Generalitat, Alberto Fabra. Se trata de una medida propia “de un Estado autoritario”. El sindicato ha puesto de relieve que este posicionamiento “contrasta con la utilización partidista del alumnado por parte de la Consejería en actos como inauguraciones o visitas de centros, cuando se hacen fotos con alumnos que son utilizadas como propaganda y promoción personal”.
En la misma línea, el secretario general del PSPV, Ximo Puig, aseguró estar “preocupado por la mirada autoritaria que está demostrando en los últimos días Fabra y el Gobierno valenciano”.
La portavoz de EUPV en Les Corts, Marga Sanz, pidió el archivo del expediente. Sostiene que esta actuación de la Consejería “traspasa todos los límites del sentido común, pues no sólo vulnera la libertad de expresión de los alumnos, sino que inicia de nuevo la enésima persecución de la crítica entre la comunidad educativa”. La plataforma de trabajadores de RTVV Mildenou se solidarizó con el colegio.
També a: