Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 12 de març del 2013

CONTINUEN LES ACCIONS CONJUNTES DE TOTS ELS TERRITORIS EN DEFENSA DE LA LLENGUA


Avui dimarts. 12 de març a les 11:00 h.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA A MADRID


Representants de KONTSEILUA, A MESA i CIEMEN-Enllaçats per la llengua, organitzacions que treballen a favor de l’èuscar, gallec i català, compareixeran davant els mitjans. Entre altres temes, faran una valoració de l'esborrany presentat pel ministre d'Educació José Ignacio Wert i després presentaran els continguts de la reunió que faran amb diferents grups parlamentaris del Congrés.

PARTICIPANTS:
-          Carlos Manuel Callón, A Mesa Pola Normalización Lingüística
-          Joaquim Arenas, CIEMEN – Enllaçats per la llengua
-          Paul Bilbao, KONTSEILUA 

CONTINUEN LES ACCIONS CONJUNTES DE TOTS ELS TERRITORIS EN DEFENSA DE LA LLENGUA

El passat dia 9 de març s’Enllaçaren 18 ciutats d’arreu dels Països Catalans en Defensa del català i s’anunciaren més accions , una davant el congrés dels Diputats de Madrid i una tercera davant el Parlament europeu.

Avui dia 12 de març s’ha duit a terme la segona de les accions planificades però aquest cop l’acció ha estat de totes les comunitats en en llengua pròpia de l’estat espanyol.


Representants d’Enllaçats per la Llengua ( Illes Balears i País Valencià) , CIEMEN, Kontseilua i A Mesa pola normalizacion lingüística han denunciat davant una representació de diputats dels diferents partits polítics( erc, amaiur, izquierda plural i bloque nacionalista galego) ,  la vulneració dels drets lingüístics de totes aquestes comunitats i l’oposició  de la societat civil a la LOMCE .

Així mateix han analitzat la campanya Enllaçats, la carta Europea de les Llengües i la situació que pateix la llengua a cada comunitat i els han demanat que traslladin a Rajoy i al ministre Wert el descontent i el rebuig cap a la LOMCE de tots aquests territoris.


Els encarregats d’anar a Madrid al Congrés dels Diputats han estat Joaquim Arenas (CIEMEN), M.Antònia Font ( Enllaçats per la Llengua –IB) , Carlos Callon ( A Mesa), Paul Bilbao( Konseilua) i Amanda Gascó( Enllaçats per la Llengua-País Valencià)