La tercera sessió de la jornada parteix del plantejament "Jacobinisme vs. Federalisme. Espanya o les Espanyes"
La Facultat de Dret de la Universitat de València acollirà el dijous 29 de juny la tercera sessió d’'Els valencians, poble d’Europa, jornades de reflexió política i jurídica', que van començar el passat 25 d’abril. Aquesta última tracta de l’abolició dels Furs de València i tindrà lloc coincidint amb el 310é aniversari d'aquests fets. Sota el títol Jacobinisme vs. Federalisme. Espanya o les Espanyes, la sessió tindrà lloc a la sala Joaquín Tomàs de Villarroya a les 16.30 hores.
La jornada es dividirà en tres parts, de manera que la primera començarà a les 16.30 hores amb la ponència El principi foral i la plurinacionalitat de les Espanyes com a resposta al conflicte territorial, a càrrec de Maria Teresa de Borbó-Parma, exprofessora de Dret Constitucional de la Universitat Complutense de Madrid i exmembre del Consell Federal del Moviment Europeu. A les 18 hores es realitzarà la segona part, que tractarà de respondre a la pregunta "És justa i raonable l’alternativa federal a l’Estat espanyol?" i anirà a càrrec de José Maria Vidal, professor de Dret Constitucional de la Universitat de València i secretari de Comunicació de la Generalitat.
A les 19.30 hores hi haurà la intervenció del president de les Corts Valencianes, Enric Morera. Posteriorment, a les 19.45 h començarà la taula redona sota el títol Autonomisme en l’atzucac. Entre el neocentralisme i els sobiranismes perifèrics, on participaran Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Joaquín Martín Cubas, professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València; Eduard Mira, professor de Sociologia de la Universitat d’Alacant i membre de l’AVL, i Joan Romero, catedràtic de Geografia de la Universitat de València. L’acte estarà moderat per Emilia Bea, professora de Filosofia del Dret i Política de la Universitat de València.
Aquestes jornades d’estudi plantegen una temàtica central com és "la valenciana com a nacionalitat històrica i la seua integració en el marc d’una estructura política democràtica necessitada d’un reconeixement efectiu de la pluralitat territorial", explica la universitat en un comunicat. Així, la trobada tracta de contribuir al pensament que aquest desafiament ajuda a millorar la inserció política i jurídica del País Valencià en el marc democràtic occidental, tant estatal com continental. Enmig del debat es pretén posar "la identitat valenciana, les concepcions d’Espanya, els valors i la crisi de l’europeisme, els reptes de la ciutadania democràtica i la cultura política del federalisme democràtic, entre d'altres".
Pots seguir Boladevidre
Facebook https://www.facebook.com/Boladevidre
Twitter: @Boladevidre
Google+: https://plus.google.com/u/0/100640142420812453887
Twitter: @Boladevidre
Google+: https://plus.google.com/u/0/100640142420812453887
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada