Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 4 de juliol del 2017

El batlle de Palma canvia la imatge de Felipe VI per una d’Emili Darder

Ha estat una de les primeres decisions d'Antoni Noguera com a batlle

Noguera al seu despatx amb la imatge d'Emili Darder (fotografia: Més per Mallorca).

Antoni Noguera (Més per Mallorca) va prendre possessió de la batllia de Palma divendres passat. L’acord de govern amb el PSIB i Podem preveia que el socialista José Hila seria substituït a mitjan mandat.

Una de les primeres decisions que ha pres Noguera com a batlle ha estat retirar la fotografia del rei espanyol Felipe VI del seu despatx. L’ha substituïda per una d’Emili Darder, el darrer batlle republicà que va ser afusellat per les tropes franquistes el 24 de febrer de 1937.

En una entrevista a VilaWeb, Noguera es va declarar hereu de Darder: ‘La veritat és que Emili Darder és un gran referent polític. El seu llegat encara es manté. Va ser una acció de govern republicana que jo, sincerament, no l’he vista en altres governants. En l’àmbit de la sanitat, l’educació pública, la cultura i, fins i tot, de la conciliació, perquè deixava unes hores a les dones per a donar el pit als nins. Va ser una gran revolució política i democràtica, i la Palma que coneixem ara és, sobretot, deutora de la Palma d’Emili Darder. Ara, vuitanta anys més tard, hi haurà una batllia que compleix el perfil ideològic que tenia Emili Darder. I toca continuar el seu llegat. Ell va fer una ciutat més habitable i ara la idea és fer una ciutat més moderna, molt més europea, molt més verda, molt més sostenible i molt més creativa. És com la continuació d’aquelles polítiques que emocionen la gent.’

Font: El batlle de Palma canvia la imatge de Felipe VI per una d’Emili Darder | VilaWeb


Pots seguir Boladevidre
Facebook: https://www.facebook.com/Boladevidrea
Twitter: @Boladevidre https://twitter.com/Boladevidrea
Google+: https://plus.google.com/u/0/100640142420812453887