Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 3 de juliol del 2017

La CUP s'ofereix a entrar al Govern per firmar la compra d'urnes

El Nacional / Europa Press 

Foto: Sergi Alcàzar 


El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas ha ofert aquest dilluns un dels membres del seu grup parlamentari per entrar al Govern i firmar la compra d'urnes per al referèndum que l'Executiu preveu celebrar l'1 d'octubre.
Salellas ha exigit al Govern avenços en la logística per a la celebració de la consulta, entre els quals l'adquisició d'urnes: "Les urnes les tenim o no les tenim? Si no les tenim, és hora de tenir-les", afirma en una entrevista a Ara.
El diputat cupaire sosté que si el problema de comprar-les és que el govern central es querelli o inhabiliti la persona que firma l'adquisició, si és necessari, algú de la CUP "pot entrar (al Govern) a firmar la compra d'urnes".
Ha evitat assenyalar la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a qui la fiscalia investiga per la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat (DOG) de l'acord marc per homologar empreses subministradores d'urnes.
La licitació s'ha dut a terme i al concurs hi ha dues empreses però, una vegada acabat el procediment, faltarà firmar una ordre de compra.

Vot exterior

Els cupaires consideren que el Govern "no ha fet els deures en tot el que havia de fer" sobre aquesta adquisició i les garanties perquè els catalans a l'exterior puguin votar.
Borràs es va remetre al registre de catalans a l'estranger que gestiona la Conselleria d'Exteriors, assumint que el govern central no cedirà el cens electoral, però aquest registre només compta amb 5.000 inscrits dels més dels 200.000 que incorpora el cens: "L'Executiu no ha estat a l'altura del moment històric", ha dit Salellas.
El diputat anticapitalista ha lamentat que, després que el seu grup parlamentari aprovés els pressupostos del Govern, van deixar "de ser útils" i la comunicació no ha estat la desitjable per als cupaires.
"És trist però és així", ha dit el diputat de la CUP, que ha afirmat que el PDeCAT, ERC, Òmnium i l'ANC han mantingut reunions pràcticament diàries però les han mantingut al marge de la presa de decisions.

Font::
La CUP s'ofereix a entrar al Govern per firmar la compra d'urnes