Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 7 de desembre del 2012

Softcatalà presenta la versió 1.4 del Catalanitzador per al Windows:

Pots descarregar el programa des d'aquest enllaç: 

Un programa que permet fàcilment tenir el windows en català. Fa tots els canvis sense que l'usuari s'hagi de preocupar de res. Des de la publicació el 22 d'abril del 2012, més de 38.000 usuaris han catalanitzat el seu PC amb el Catalanitzador per al Windows.  Permet que l'usuari pugui treballar en català amb qualssevol versió del windows.

Tenir en català els sistemes operatius com ara el Linux és molt senzill: quan l'usuari tria el català com a llengua, automàticament canvia la llengua del sistema, els correctors ortogràfics que s'usen i la llengua de les aplicacions. En canvi, per fer el mateix als windows cal un esforç de l'usuari: fer canvis a la configuració, baixar paquets d'uns quants llocs web que són específics per a certes versions del windows, etc.

L'objectiu final del Catalanitzador és que el resultat en català sigui el mateix que per a qualsevol de les llengües principals del Windows, i fer créixer l'ús del català.

La importància de navegar en català: Si tenim el navegador en català, els usuaris s'identificaran com a catalanoparlants quan naveguin, i les aplicacions web que siguin multilingües es mostraran en català.
Aquest canvi és molt important, perquè que determina el pes real de la llengua catalana a Internet, que ara no es pot saber. A més, permet veure en català les webs d'empreses i institucions.
Els cercadors d'Internet mostren els resultats seguint dos criteris: l'estat on és l'ordinador, i la llengua definida al navegador. Si no es té definit el català al navegador, el contingut en català no surt a les primeres posicions, resta amagat als usuaris, que veuen unes altres llengües en comptes de la catalana. Aquest problema afecta la Viquipèdia, una de les Wikipedies més actives, però amb dificultat d'arribar al seu públic.

Institucions i entitats que hi donen suport

Direcció de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) del Departament d'Ensenyament, Xarxa Vives d'Universitats dels territoris de parla catalana, Fundació puntCAT, Plataforma per la Llengua, Amical Viquipèdia i WICCAC.
Les institucions i entitats col·laboradores s'han compromès a donar difusió i promoure l'ús del Catalanitzador.

Ajudeu-nos a difondre el Catalanitzador per al Windows.