Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 23 d’agost del 2017

Tothom amb el Sí | Assemblea Nacional Catalana


Compromís de partits i entitats pel sí a la independència en el referèndum de l'1 d'octubre. "És la campanya més important que s'ha fet en aquest país en els últims anys. La volem coordinada. Sabem que el sí té moltes veus, molts colors i molts accents, i volem que hi siguin presents amb tota la intensitat fins a l'1 d'octubre. El sí serà més fort en la mesura que sigui plural", ha explicat Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) entre aplaudiments a la Plaça del Rei de Barcelona. La campanya arrencarà oficialment el 15 de setembre de matinada, un cop convocat el referèndum, i comptarà amb tres actes de gran format.

S'ha posat en marxa el Web del Sí, on apareixen els arguments favorables a "guanyar una república a les urnes". "L'argumentari està a disposició de tothom", ha apuntat Sànchez. En aquest web hi haurà tots els actes de la campanya.Existirà la possibilitat de registrar-se com a voluntari per participar en totes les iniciatives i també un apartat per fer aportacions econòmics a través de micromecenatge. "Sabem que podem arribar a milers i a milions d'euros. Demanem a la ciutadania que se sentin compromesos", ha apuntat Sànchez, que ha apuntat l'oportunitat "única" que suposa l'1-O.

El president de l'ANC ha assegurat que "hi ha urnes", i ha apuntat que la decisió que prenguin Junts pel Sí i la CUP sobre la tramitació de la llei del referèndum i de la de transitorietat sera l'adequada. "Plena confiança", ha insistit.

Unitat camí de la Diada
A la presentació de la campanya hi han assistit 14 entitats, entre les quals Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Súmate, i tots els partits independentistes. David Bonvehí ha representat el PDECat, i per part d'ERC ho ha fet Sergi Sabrià. Quim Arrufat, portaveu del secretariat de la CUP, ha estat l'assistent dels anticapitalistes, mentre que Antoni Castellà hi ha assistit en nom de Demòcrates i Carles Manjón com a dirigent de Moviment d'Esquerres (MES).

Tots els representants polítics i socials han posat en valor la unitat, i han destacat que els adversaris els volen "dividits". Pel que fa a la preparació de la Diada, Sànchez ha apuntat que ja hi ha 700 autocars compromesos i 35.000 persones apuntades. "Som cavalls guanyadors en la cursa democràtica", ha assenyalat el president de l'ANC.


Pots seguir Boladevidre