Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 24 de juny del 2016

PRESENTACIÓ A PALMA DE L,ENTORN D,APRENENTATGE DEL CANIGO

Presentació a càrrec de Magda González, Victor Ferreira i M. Ant. Font.

Palma, 20/6/2016 


El passat dia 16 de juny es va dur a terme la presentació a l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) a Sa Riera, a Palma, de l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó i amb especial interès un dels eixos temàtics que apareix dins la seva oferta educativa. Es tracta de la ruta Antic Regne de Mallorca, elaborat per dues professores mallorquines, destinada a alumnes de secundària i batxillerat i que  es va estrenar amb la inscripció de 3 centres de Mallorca. La presentació va anar a càrrec de Víctor Ferreira dels serveis educatius del Departament de la Generalitat de Catalunya, Magda González i Crespí (Forum Musicae) i M. Antònia Font (Stei), autores de l’eix temàtic, que han comptat amb l’assessorament de l’historiador Pere Fullana.


L’Entorn d’Aprenentatge del Canigó (EdA) és una proposta pedagògica adreçada a estudiants de darrer cicle de primària, secundària i batxillerat d’arreu de tots els territoris de cultura catalana i fruit del conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Fundació Universitat Catalana d’Estiu. Es tracta d’estades de entre 3 i 5 dies, adaptables segons les peticions i necessitats de cada centre. La tasca docent la duen a terme professors que treballen sota l’esmentat conveni.

Els eixos temàtics són: el Bressol de Catalunya, l'Antic Regne de Mallorca, Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia, Exili i resistència, Territori , geologia i medi ambient i un sisè àmbit dedicat a la Frontera i projectes transfronterers.

Les estades es fan a l’Alberg Pau Casals - Canigó, a Prada (comarca del Conflent). L’objectiu de creació de l’alberg és aplegar estudiants que comparteixen llengua, cultura i moments d’història comuna afavorint l’intercanvi d’experiències i realitats que n’enriquirà la formació i els aportarà una visió més oberta de la seva realitat pròxima. Al mateix temps, aquesta estada permetrà conèixer el ric patrimoni cultural i natural de la Catalunya Nord.

Més informació i inscripcions, fent clic aquí